Britta van Aggele
Britta van Aggele Gezondheid 31 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

Dit is waarom vrouwen met oud en nieuw om 12 uur ‘s nachts druiven eten onder de tafel

Vandaag is het oud en nieuw; een goed moment om terug te kijken op dit jaar en vooruit te kijken naar volgende jaar. Wat wil je precies bereiken? Veel vrouwen lijken daar het antwoord wel op te hebben.

Wij leggen je precies uit waarom vrouwen met oud en nieuw massaal om 12 uur ‘s nachts druiven eten onder de tafel.

Op oud en nieuw druiven eten

Wij weten niet of jij in hetzelfde TikTok-algoritme zit als ons, maar wij zien al dagen video’s voorbijkomen waarin vrouwen druiven eten onder de tafel. Om iets specifieker te zijn doen ze dit om 12 uur ‘s nachts op oud en nieuw. Niet dit, maar vorig jaar en misschien vraag jij je net als ons af waarom zij dit precies doen.

Dat leggen we je uit. Deze traditie komt uit Spanje en staat voor geluk. Mensen eten daar twaalf druiven om 12 uur ‘s nachts, als de klok twaalf keer luidt. De twaalf druiven staan voor de twaalf maanden van het komende jaar, en het eten ervan zou voor elke maand geluk moeten brengen. En nu hebben vrouwen op TikTok daar nog een schepje bovenop gedaan, want zij eten de twaalf druiven onder de tafel en dat zou ervoor moeten zorgen dat je het aankomende jaar gelukkig wordt in de liefde.

@anastasiamoongirl

12 Grapes Under The Table New Years Eve #superstitions #spirituality #witchtok #manifest #nye #fyp #nyetradition

♬ original sound – Anastasia 🌙

Resultaat

Als je er niet in slaagt om alle druiven achter elkaar op te eten tegen de tijd dat de klok stopt met luiden (je hebt drie seconden per druif), wordt er gezegd dat je in het nieuwe jaar ongeluk zult hebben. Of jij hier nou in gelooft of niet: het internet is in ieder geval al overtuigd. Vrouwen delen namelijk massaal video’s van zichzelf toen ze druiven aan het eten waren en het resultaat? Een leuke vriend! We zetten een paar video’s voor je op een rij:

@kimdricklamar

get your grapes ready 🍇 #grapes #newyears #bestfriend

♬ love me like you – jasmine (harrison’s version)

@iiizzymariee

who wouldve thought🙃 #12grapes #newyearseve #lovergirl

♬ love me like you – jasmine (harrison’s version)

@carrie_thompson

10/10 recommend 🫢🫢

♬ love me like you – jasmine (harrison’s version)

Ga jij dit proberen met oud en nieuw?