Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 20 jul 2018
Leestijd: 2 minuten

Waarom je nooit mag denken dat iemand te hoog voor je gegrepen is

Block gedachten als ‘deze man is veel te knap voor mij’, ‘hij ziet me toch niet staan’ en ‘hij is echt ‘out of my league‘. Stop. Denk nooit dat iemand te hoog gegrepen is.

Als je denkt dat hij te hoog gegrepen is, dan gun je jezelf geen ware liefde

Als je denkt dat je nooit bij die ene man zou kunnen zijn waar je hart van op hol slaat. Die ene man die je wereld op z’n kop zet, dan gun je jezelf geen ware liefde. Omdat hij té knap voor je is, té goed, té intelligent, té grappig, té ambitieus of omdat hij uit een veel rijker gezin komt. Misschien denk je dat je het niet verdient om die prins op het witte paard te vinden. Of misschien denk je dat jouw prins nooit zo fantastisch kan zijn. Maar dat is natuurlijk onzin.

Er is niemand té voor jou. Als iemand intelligenter is of uit een rijker gezin komt, dan heeft dat echt geen invloed op jullie liefde. Jij hebt andere eigenschappen en features die hij weer niet heeft. Hierdoor houden jullie elkaar juist in evenwicht.

Als je denkt dat hij te hoog gegrepen is, doe je anderen te kort

Als sommige mannen ’out of your league’ zijn, wat zegt dat dan over alle andere mannen? Je zegt als het ware: jij bent niet knap genoeg, niet interessant genoeg, om onbereikbaar te zijn. Je zegt als het ware: ik ga voor jou, omdat ik bij jou meer kans maak. En dat is natuurlijk best oneerlijk. Want, hoezo zou iemand niet leuk zijn, alleen maar gebaseerd op iemands uiterlijk?

Alleen op uiterlijk oordelen gaat je namelijk niet de prins op het witte paard opleveren. Sta open om andere mannen te ontmoeten, wie weet wat het je brengt. Alleen uiterlijk zegt niets.

Als je denkt dat hij te hoog gegrepen is, besef dan ook dat smaken verschillen

Er bestaan geen ‘leagues’. Er bestaan alleen smaken. Wat jij ontzettend knap vindt – zo knap dat je denkt dat je helemaal geen kans maakt, omdat hij tig nog veel knappere vrouwen kan vinden – vindt iemand anders misschien drie keer niets. Er bestaat niet één soort knap. En dat is iets om goed te onthouden.

Wie weet ben jij he-le-maal zijn type. Heeft hij nog nooit een mooiere vrouw gezien. Puur omdat hij crazy way about you is.

Als je denkt dat hij te hoog gegrepen is, werk dan aan je zelfvertrouwen

Want ja, daar draait het toch voor een groot deel om. Je denkt dat jij niet knap, interessant, spontaan of leuk genoeg bent voor iemand. En dat je daarom genoegen moet nemen met ‘minder’. Maar dat is natuurlijk niet zo. Jij bent goed zoals je bent en als iemand anders dat niet ziet, dan is het zijn verlies. Jij bent fantastisch en je mag er zijn.

LEES OOK: 51 gedachten die door je heengaan als je in de Primark bent