Inga Stoit
Inga Stoit Beauty en Style 21 jul 2018
Leestijd: 3 minuten

Deze kleur en vorm van wenkbrauwen, passen het beste bij blond haar

De kleur en vorm van onze wenkbrauwen is extreem belangrijk. Het maakt of breekt jouw gezicht. En daarom is het logisch dat jij je afvraagt; welke vorm en kleur van wenkbrauwen (jou als blondine) – het mooiste staan. Met deze tips weet jij vanaf nu hoe jij de mooiste versie van jezelf bent, en wat het beste staat bij blond haar.

Wat voor wenkbrauwen bij blond haar?

Er zijn zoveel kleurpaletten en vorm-modellen, maar welke kleur en vorm van wenkbrauwen passen het mooiste bij blond haar? Hoe verzorg jij deze en zie je er het mooiste uit? Na het lezen van dit artikel ben jij the queen of blondes, op het gebied van wenkbrauwen.

Kleur

Jij hebt van jezelf (of met een beetje hulp van de kapper), prachtige blonde lokken. In het meest gunstige geval zijn jouw wenkbrauwen wat donkerder. Je wilt tenslotte wel dat jouw wenkbrauwen spreken en niet wegvallen.

Het is overigens niet de bedoeling dat je deze pikzwart kleurt, maar je kan zeker 1 tot 3 tinten donkerder gaan – dan jouw eigen kleur. Daarnaast is het aan te raden om te kiezen voor een koele tint, kies voor een askleur (taupe en as-bruin) en niet voor een kleur waar warmte in schuilt. Anders lijken jouw wenkbrauwen licht oranje, en dat is niet de look die jij wilde creëren.

Je kan de kleur aanbrengen met een potlood of met een poeder, wat dat betreft is het maar net wat jij fijn vindt. Tip: poeder werkt het beste op een olieachtige huid, en een potlood op de droge huid.

Vorm

Wat de vorm betreft is het de bedoeling dat je zo dicht mogelijk bij jouw eigen (natuurlijke) vorm blijft. Jij en je beste vriendin kunnen beide blond zijn maar dat wil nog niet zeggen dat jullie dezelfde vorm wenkbrauwen staat. De mooiste vorm voor jou is uniek, net zoals jouw gezicht.

Begin bij het begin en dat is bij foto’s van vroeger. Ja, je leest het goed. Jouw kinderfoto’s weergeven jouw oude vorm. Na al dat gepluk en getrek herken jij je oude ‘wenkies’ vast niet meer terug. En eigenlijk is die oude shape lang zo gek nog niet.

Het kan natuurlijk ook dat je schrikt en dat je blij bent met jouw epileer sessies. In ieder geval: houd het dicht bij jouw originele lijn, deze vorm staat jou hoe dan ook het mooiste.

Mocht je te fanatiek geweest zijn wat betreft het epileren, weet jij wat jouw te doen staat: laat het met rust en wacht geduldig. De haartjes komen vroeg of laat terug. En wanneer jou dit te lang duurt, kan je dit proces versnellen met bepaalde serums.

Wenkbrauwen

Het zou kunnen dat jouw wenkbrauwen niet overal dezelfde kleur hebben. Ze eindigen misschien wat lichter dan dat ze beginnen. Je kan er ook voor kiezen alleen de uiteinden bij te kleuren, of alleen de ‘gaatjes’ in te kleuren.

Naast het potlood en de poeders, is dit mogelijk met verf en zelfs door het te laten tatoeëren (permanente make-up). Je kan jouw wenkbrauwen in toom houden door ze met een likje gel ‘vast te zetten’.

Je hebt hier speciale wenkbrauwgel voor en daarmee maak jij de vorm nog meer eigen. Je kamt ze precies zoals jij dat wilt, en bent blij met jouw prachtige unieke vorm en kleur. Vanaf nu draag jij ze nooit meer anders, en gaan alle complimenten naar jou.

Nice! Dankzij deze geniale truc teken je je wenkbrauwen altijd in een perfecte vorm