Emma Toussain
Emma Toussain Huidverzorging 13 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Waarom jij écht wil exfoliëren voor een stralende en vooral gezonde huid

Wees eerlijk: elke vrouw droomt van een gezonde en stralende huid. Eén van skincare-technieken om dit te bereiken heet exfoliëren. Je hebt er waarschijnlijk al eens van gehoord, maar hoe doe je dit precies? En kan het kwaad?

En misschien het belangrijkst: welke producten kan je hiervoor gebruiken?

Wat is exfoliëren?

Exfoliëren is het proces waarbij dode huidcellen worden verwijderd van het oppervlak van de huid. Deze dode cellen kunnen je huid dof en ruw maken, waardoor het er vermoeid uitziet. Door regelmatig te exfoliëren, stimuleer je de celvernieuwing en leg je je huid bloot en heeft het dus die frisse, stralende look.

Is exfoliëren schadelijk voor de huid?

Nee, mits op de juiste manier gedaan, is exfoliëren niet schadelijk voor de huid. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de frequentie aan te passen aan je huidtype. Overmatig exfoliëren kan de huidbarrière juist beschadigen en leiden tot overgevoeligheid, roodheid of irritatie. Als je geen fan bent van exfoliëren, is dit waarschijnlijk bij jou gebeurd.

Beautify’s Emma lag laatst in de stoel voor een gezichtsbehandeling, toen haar verteld werd dat één tot max drie keer per week echt genoeg is. Maar asjeblieft dus niet elke dag én je moet het dus opbouwen. Je kunt je gezicht niet zomaar blootstellen aan intense skincare en verwachten dat elke dag smeren helpt.

Hoe gebruik je een exfoliant?

Je wil natuurlijk ook weten hoe je zo’n exfoliant moet gebruiken op je huid. Is niet zo moeilijk, maar check deze stappen toch maar:

  1. Reinig je huid met een milde cleaser
  2. Breng de exfoliant aan op je gezicht en hals, gebruik daarbij je vingers of een wattenschijfje. Spoel niet af, laat intrekken! Een wattenschijfje vinden wij heel prettig, omdat je zo ook nog extra viezigheid van je gezicht haalt en dat daadwerkelijk ook ziet zitten 😏
  3. Breng je dag- of nachtcrème aan. Gebruik overdag altijd een product met minimaal SPF 30 want een exfoliant zorgt er wel voor dat je gezicht gevoeliger wordt. Je dode huidcellen zijn weg dus de zon kan ook meer schade aanrichten aan je nieuwe cellen.

Welke producten kan je gebruiken?

Deze skincare-producten zijn echte toppers als het gaat om exfoliëren:

@

♬ –

 

Oke dus: exfoliëren is top. Wel moet je dit opbouwen en niet elke dag willen boenen. In de eerste weken is één keer per week echt genoeg. Je huid wordt ook kwetsbaarder, dus draag asjeblieft ook een goede SPF als je naar buiten gaat.

Sudocrem alleen voor babybillen? Nope! Alle voordelen van deze crème op een rij