Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 15 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom mannen uiteindelijk allemaal een zachtaardig meisje als vriendin willen

Onze omgeving drukt ons nog wel eens op het hart dat we niet te lief moeten zijn voor de manspersonen die voorbij komen in ons leven. Ergens is dat ook wel waar. Maar raak je zachtaardig karakter niet kwijt, mannen willen namelijk uiteindelijk altijd het meisje wat overloopt van liefde:

Een lief karakter is voor altijd

Uiteraard is hij ook gevallen op je mooie ogen, je glanzende lokken of perfect ronde billen. Maar uiteindelijk wordt uiterlijk minder van belang als je langer met iemand bent.

Als de eerste verliefdheid voorbij is heeft hij nog ‘weinig’ aan alleen maar een pretty face. Maar als dan juist blijkt dat je een geweldig lief karakter hebt dan zal hij nog steeds van je blijven houden. Want je lieve karakter is voor altijd en die nu mooie ronde kadetjes zullen *helaas* niet meer zo stevig zijn als je een oud vrouwtje bent.

Het maakt hem ook een beetje zachter

Mannen zijn opgegroeid met het idee dat ze sterk en heldhaftig moeten zijn. Dat willen wij vrouwen ook, want we zoeken vanuit ons oerinstinct iemand die ons kan beschermen voor het kwaad. Maar tegelijkertijd willen we ook een man die een arm om ons heenslaat, zijn emoties uit en zelfs af en toe een traantje laat als hij dat zo voelt.

Doordat jij een zachtaardig karakter hebt zal hij ruimte voelen om ook zijn zachte kant te laten zien en echt zichzelf te zijn. En vinden wij dat stiekem ook niet te cute?

Je zult een lieve moeder zijn voor jullie toekomstige kiddo’s

Naast dat hij jou als een lekker wijf ziet, ziet hij door je zachtaardige karakter ook een vrouw die later de moeder van zijn kinderen mag worden. Hij heeft er namelijk vertrouwen in dat je genoeg liefde hebt om te geven en er alles aan zal doen om je kinderen samen met hem een mooie toekomst te bieden.

Uiteindelijk willen mannen een klein kopie van hun eigen moeder

En vraag je vriend maar eens wat hij zo geweldig aan zijn moeder vindt en hij al direct zeggen: Ze is de allerliefste vrouw op aarde. En stiekem zoekt hij een meisje wat net zo lief en verzorgend is voor hem als zijn moeder. Jouw zachtaardige karakter doet hem onbewust denken aan zijn eigen moeder wat hem een vertrouwd gevoel geeft. Hij vindt het (hoe ouderwets sommigen het ook mogen vinden) zalig dat je voor hem zorgt en van een huis een thuis maakt. Uiteindelijk hebben mannen ook maar één ding nodig: liefde.

Wedden dat jouw liefde dit ook doet?
8 typische dingen die elke man in een lange relatie doet