Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 13 sep 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom je alleen tijd wilt investeren in een man die ook tijd voor jou maakt

Hij is druk. Alles in zijn leven lijkt voorrang te hebben op jou. Zijn baan, zijn sport, zijn vrienden. Wanneer jij kan, vraagt hij niet. Slechts als het hem uitkomt hoor je van hem. Dagenlang reageert hij niet op berichtjes en pas als hij niets anders te doen heeft wil hij met je afspreken. Maar zo werkt het niet.

Je hebt ook een druk leven

Je begrijpt het wel, dat hij nu carrière wil maken, wil sporten en tijd met zijn vrienden wil doorbrengen. Je begrijpt dat het lastig is om tijd te vinden om te daten, juist omdat je zelf ook een druk leven hebt.

En je weet ook wel dat je het jezelf niet makkelijk hebt gemaakt door op mannen te vallen die ambitieus, sportief en sociaal zijn. Maar dat betekent nog niet dat je genoegen hoeft te nemen met een man die jou op de tweede of derde plek zet.

Bovendien: als je wilt dat een relatie werkt is het wel belangrijk om in elkaar te investeren. En elke keer opdraven wanneer het meneer uitkomt, is geen goede basis voor een gelijkwaardig relatie.

Je gaat voor echte liefde

Je hebt geen zin meer in eindeloze app-gesprekken zonder een doel. Je hebt geen zin meer om het inbetween meisje te zijn. Het meisje dat altijd klaar staat voor mannen met unfinished business. Ze plaatsen hun ex nog steeds op een voetstuk of doen er alles aan om zich niet te binden.

https://www.beautify.nl/als-je-voor-mannen-altijd-het-in-between-meisje-bent/

Je hebt geen zin meer om een optie te zijn en geen prioriteit. Als het echte liefde was, als jullie allebei echt wilden dat het werkte, dan deden jullie beide wel moeite om elkaar te zien en plannen te maken. Dan schuif je al je andere dingen aan de kant om samen te zijn. Al is het maar een uurtje.

Je wilt the real thing. Liefde. Je wilt niet zijn scharrel zijn of zijn friend with benefits. Zo simpel is het.

Jij bent de hoofdprijs

En dat mag je niet vergeten. Als je gaat voor de liefde, voor echte liefde, neem dan nooit genoegen met minder.

Ga voor de man die je ‘s ochtends een berichtje stuurt. Die je ‘s avonds goedenacht wenst. De man die vraagt wanneer jij tijd hebt. De man die tijd voor je wil maken. De man die het liefst bij jou wil zijn en waar jij het liefst bij wilt zijn. De man waarvan je duizelige wordt van opwinding, als je hem weer ziet.

Denk nooit dat je niet beter verdient. Denk nooit ‘ik neem hier genoegen mee’. Denk nooit ‘dit is het beste wat ik kan krijgen’. Want van genoegen nemen met minder, zul je nooit gelukkig worden. En weet: jij verdient het allerbeste.

Vond je dit artikel leuk? Dan wil je dit misschien ook lezen:
Als je zijn optie bent en niet zijn prioriteit