Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 3 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

Als je zijn optie bent en niet zijn prioriteit

Je twijfelt. Niet aan hoe leuk hij is, maar hoe leuk hij jou vindt. Jullie hebben het fijn samen, áls jullie samen zijn. Maar er zijn toch wat dingen waardoor je merkt dat hij er niet helemaal bij is met zijn hoofd. Hij ziet jou als een optie, een mogelijkheid, maar hij zet je niet op de eerste plaats. Je vindt hem leuk. Je lijkt bijna wel geobsedeerd zo leuk. Constant is hij in je gedachten. Hoe hij lacht, hoe hij kijk, hoe hij loopt. Je checkt meerdere keren per dag zijn social media en lacht dan hardop. Want, o god, hij is grappig. Zijn humor past precies bij jouw humor. Hij zegt ook scherpe dingen. En intelligente dingen. En daardoor bewonder je hem alleen nog maar meer. Je weet het zeker: jullie zijn voor elkaar gemaakt.

Hij vindt jou ook wel leuk. Dat weet je, omdat hij vaker dan strikt noodzakelijk in je buurt verkeert. Dat weet je, omdat jullie een paar keer hebben gezoend. Je weet je het, omdat hij een keer met je mee naar huis is gegaan. Het was de nacht van je leven en je kreeg nooit genoeg van hem. Het was zo goed, je was in extase. Je voelde je high, alleen van de seks.

De tekenen

Maar er zijn ook tekenen waaruit blijkt dat hij jou wel leuk vindt, maar niet geweldig. Dat je een optie bent, maar geen prioriteit.

Dat hij na die nacht wel erg vroeg weg moest ‘s ochtends. Dat hij je alleen ‘s avonds laat zoent, als hij al flink wat heeft gedronken.

Dat hij zelden de gene is die een gesprek start, of voorstelt om wat te gaan doen. En dat als hij dan iets voorstelt, het altijd heel last minute is, als in: de avond zelf.

Dat hij er dagen over doet om te reageren op een berichtje. Dat hij nooit een geïnteresseerde vraag aan je stelt, of het überhaupt weinig lijkt uit te maken dat je meer bent dan je lichaam.

Dat hij je wel zoent en de sterren van de hemel sekst, maar nooit knuffelt. Dat hij na de seks nors reageert als jij probeert een gesprek te beginnen en vervolgens in slaap sukkelt. En niet terwijl jij in zijn armen ligt.

Dat je niemand van zijn vrienden kent. Je weet zelfs alleen hoe zijn moeder heet, doordat je een blik op zijn telefoon wierp toen hij met haar appte.

Neem er geen genoegen mee

Het doet pijn om te beseffen dat jij het niet écht bent voor hem. Het voelt alsof iemand een klap in je gezicht geeft. Of een stomp in je maag. Het voelt of alle lucht uit je wordt gezogen, als je denkt aan dat je bij hem nooit op nummer één staat.

Je wilt het negeren. Je kop in het zand steken en hopen dat hij nog wel bijdraait. Dat hij op een dag beseft dat jij wel de liefde van zijn leven bent. Ook al weet je wel dat het nooit gaat gebeuren, omdat hij jou bewust op afstand houdt.

Neem er geen genoegen mee. Tenminste, als jij hem echt leuk vindt. Als je hem een leuk tussendoortje vindt, voel je dan vooral niet schuldig. Maar als je echt hoteldebotel bent, als je wilt dat hij voor jou kiest, écht voor jou kiest, sluit dan geen geen compromissen. Je mag compromissen sluiten over de boodschappen, over wat je vanavond gaat eten, maar niet over je hart, niet over de liefde. Ga voor alles en niet voor minder.

LEES OOK: Als je voor mannen altijd het in-between meisje bent