Joke-Jiers Botma
Joke-Jiers Botma Love & Seks 5 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

7 x waarom je nooit hoort te kiezen voor een vent die twijfelt

Heel veel vrouwen worden er een keer tot over hun oren verliefd op, de man die het ‘allemaal niet weet’. Je wilt hem zo graag, maar tegelijkertijd is deze onmogelijke liefde slopend. Daarom vertellen wij je waarom deze lapzwans jou alles behalve waard is:

1. De uitspraak: ‘Bij twijfel nooit doen’

Het kan niet anders dan dat je moeder dit vaak tegen je heeft gezegd. Of het nou ging over je studiekeuze, het wel of niet kopen van dat dure paar hakken, óf misschien als je zelf niet wist of je scharrel meer was dan een scharrel. En nu ook weer. Hij twijfelt aan jou en daarom is de kans groot dat hij toch niet écht voor je gaat kiezen. Waarom zou jij nog blijven wachten op een twijfelgevalletje?

2. Hij maakt je meer ongelukkig dan gelukkig

Ook al ben je smoorverliefd op deze man, je hebt meer zorgen door hem dan dat het je goed doet. De momenten met hem zijn misschien geweldig, alleen ga je altijd met buikpijn weer bij hem weg. Omdat je weet dat er iets niet klopt, en hij niet écht van jou is. Als je heel eerlijk tegen jezelf bent maakt hij je vaker ongelukkig dan gelukkig. En dat is fout, héél fout.

3. Hij houdt zich niet aan zijn afspraken

Het is je vast vaak overkomen. Je hebt afgesproken om avond met hem door te brengen maar op het laatste moment kiest hij toch voor zijn vrienden. Of nog erger, hij laat niets meer van zich horen. Het kan ook zo zijn dat hij uren te laat komt. Allemaal dingen die wijzen op een man die zich niet aan zijn afspraken kan houden. En hoogstwaarschijnlijk ‘schijt’ aan jou heeft. En dat is nooit oké.

4. Je vriendinnen háten hem intens

Je vriendinnen hebben het beste met je voor. Ze willen dat je gelukkig bent met een man die je de hele wereld geeft. Als je vriendinnen hem afkeuren en hem niet vertrouwen, luister er dan naar. Want in hun mening zit echt een kern van waarheid. Koester je vriendinnen en besef dat ze het beste met je voor hebben. Ook al kan dit lastig zijn. Geloof ons, je bent ze later gruwelijk dankbaar.

5. Denk aan je longterm goals

Je bent nu nog jong en je kan zoveel lol trappen als je wilt, waar uiteraard niets mis mee is. Maar vraag je ook af of je niet liever met iemand iets wil opbouwen die nog langer in je leven gaat blijven. Denk daarom altijd een beetje aan je toekomst, want die kán heel rooskleurig uitpakken. Het hangt voor een groot deel af van de keuzes die je nu maakt.

6. Hij neemt je je geluk af met een ander

In de tijd die je aan hem besteedt, had je misschien allang een man kunnen vinden die wél echt voor je kiest, zonder enige twijfel. Besef dat je daar nu ook nog voor kan kiezen. De lapzwans waar je nu je tijd mee doorbrengt houdt je eigenlijk weg bij ál dat andere mannenvolk waar echt hele leuke tussen kan lopen.

7. Je verdient iemand die 100% voor je kiest

Je verdient net zoals álle vrouwen ter wereld een man die voor 100% voor je kiest. Die met trots zegt dat jij zijn vriendin bent. Iemand die er altijd voor je is. Iemand waar jij ook nooit aan hoeft te twijfelen, omdat je weet dat jullie voor elkaar kiezen. Je hebt deze keuze, dus maak hem alsjeblieft.

LEES OOK: Dit zijn de 14 tekenen waardoor jij weet dat hij niet 100% voor jou gaat