Yasmine Esser
Yasmine Esser Beauty en Style 2 mrt 2016
Leestijd: 3 minuten

Yay! Eindelijk de ultieme tips voor glanzend haar

Glanzende lokken, wie droomt daar nou niet van? Maar door alles wat je met je haar doet, kan het dof worden. En ook het Nederlandse weer helpt niet mee: vaak een hoge luchtvochtigheid en soms juist bloedheet. Gelukkig hebben we de oplossing voor je.
Onze haarexpert Mika van Leeuwen, topstylist bij Rob Peetoom verklapt aan ons namelijk hét geheim om die glanzende lokken te krijgen én te houden, waar je altijd van droomde.

’Glans krijgen is vaak niet zo het probleem, maar het behouden wel,’ zegt Mika. Dit vraagt volgens hem om veel herhaling van producten en het regelmatig goed verzorgen van je haar. Glans kun je krijgen door een kleurspoeling, een verfbehandeling, een toner, een salontreatment, een thuistreatment, en door vele producten.

Glans met verf

Er is een reden dat je haar er altijd super shiny uitziet nadat je terug bent van de kapper voor een verfbeurt. Door verf krijg je haar namelijk niet alleen een kleurtje, maar ook glans. Vraag je kapper naar een verf op oliebasis als je wil dat je lokken schitteren. Verf op oliebasis geeft naast veel glans een goede verzorging, het is ammoniavrij en versterkt het haar tot twee keer.

Kleurspoeling

Een kleurspoeling is volgens Mika altijd een goed idee. Je kunt kiezen voor een ander tintje, een wat diepere of donkerdere kleur of praktisch je eigen haarkleur. De spoeling van Redken (Shades EQ) is een Ph-waarde zuur product. Mika: ’Zure producten sluiten je haarschubben en creëren zo onwijs veel glans.’

Interesting: mocht je totaal geen kleur in je haar willen, dan bestaat er ook een doorzichtige spoeling (Redken Shades EQ Crystal Clear). Die kun je aanbrengen voor alleen het glanslaagje, er zit namelijk geen pigment in.

Toner

Voor de highlight blondines: blond haar kan soms best vergelen of dof worden. Dit komt volgen Mika doordat geblondeerd haar vaak erg poreus is en de haarschubben extreem open staan. Je haar heeft dan extra goede verzorging nodig.

Voor geblondeerd haar is een toner ideaal. Een toner is een spoeling die korter inwerkt dan verf of een spoeling en meer als fresh-up gebruikt wordt voor het blonde haar. Dit kan in as-tinten, maar ook in mooie goud of beige tinten. ’Zelfs in de korte tijd geeft een toner veel glans en ziet je kleur er weer fris en glanzend uit. Vooral in de zomer een top behandeling.’

salon treatments

Dit zijn verzorgingsrituelen die alleen de kapper voor je kan verzorgen. ’Kerastase is de bomb in glans rituelen,’ zegt Mika.

Zo heb je Fusio dose, een op maat gemaakt shot dat je haar kan voeden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een een shot dat kleuren rijker doet ogen en lichtdeeltjes reflecteert. Deze geeft daardoor dus enorm veel glans.

De Discipline treatment is een keratine verzorging. ’Voor meiden met veel krullen of met heel pluizig en weerbarstig haar is glans extreem moeilijk te verkrijgen. Een keratine treatment zorgt voor souplesse, anti-frizz, en meer glans.’

De Chronologiste Caviar treatment is een behandeling geschikt voor ieder haartype. Dit is echt een luxe treatment en is puur gebaseerd op glans.

Thuis treatment

Thuis heb je natuurlijk ook de nodige manieren om glans te creëren. Dit hangt samen met een goede verzorging. Denk: shampoo, masker, conditioner, altijd in deze volgorde. Producten met een olie erin verwerkt geven vaak het meeste glans.

Mika: ’Ik heb drie favoriete thuisverzorgingslijnen. Elixir Ultime van Kerastase, is heerlijk als extra verzorgingsproduct. Hiervan krijgt je haar meteen volume, glans, veerkracht en souplesse. Ideaal als je wilt dat jouw haar die avond perfect zit. Redken diamond oil is een olie-shampoo met een diamanten glans. Kerastase chronologiste, is een prachtige lijn voor thuis en volledig gemaakt voor glans en hoofdhuidvitaliteit. Dit is echt een luxe product maar zeker de investering waard.’

Het ultieme product

Is volgens Mika Kerastase Serum Solide. Dit is geschikt voor ieder haartype. ’Een ultieme musthave. Ik noem het een lippenbalsem voor je haar.Het is een serum waarin veertig oliën zijn gecombineerd. Het serum is in solidevorm en dus niet in olievorm. Ideaal voor in de tas om je portie glans meerdere malen per dag bij te werken.’

LEES OOK: Fijn! Met deze tips krijg je eindelijk écht lang haar