Yasmine Esser
Yasmine Esser Life 6 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Waarom mensen die altijd alles kwijtraken het meest sociaal en het állerleukst zijn

Sleutels, haarelastiekjes, je telefoon die natuurijk net op stil staat zodat je ‘m niet even kan bellen. Ja, je raakt contant dingen kwijt. Nou ja, niet écht kwijt. Niet, kwijt-kwijt, je weet gewoon even niet meer waar het ligt. Misschien vind je dit een vervelende eigenschap van jezelf, maar onthoud dan dat de mensen die altijd dingen kwijtraken, de beste vrienden zijn en hebben.

Je bent impulsief

Je hebt mensen die iedere avond en ieder weekend tot aan het einde van de zomer al hebben vastgelegd, maar daar ben jij er niet één van. Van spontane dingen doen leef jij helemaal op. Als je aan het einde van de dag van plan was naar huis te gaan om in je eentje pizza te eten en een foute romantische comedy te kijken, maar iemand voorstelt om naar de kroeg om de hoek te gaan, stem jij altijd in. En het kan zo maar zijn dat je tot diep in de nacht blijft hangen. Ook spontane feestjes, weekendjes weg of roadtrips vind je geweldig.

Maar daardoor heb je ook geen vaste plekjes waar je alles neerlegt. Helaas. Maar onthou dat de mensen om je heen waarderen dat je zo impulsief bent en altijd wel in bent om iets te ondernemen. Je bent flexibel, gezellig en outgoing en heerlijk gezelschap.

Je wordt nooit boos als andere mensen een chaos van dingen maken

Vroeger durfde je nooit aan je moeder te vertellen dat je je armband kwijt was, of je horloge, of je agenda. Want zij zei dan zoiets als: ’Laat dit een wijze les zijn, dat je beter op je spullen let.’ Maar jij bent niet zo.

Als je vriendinnen te laat komen op jullie afspraak, als één van hen weer eens haar sleutels kwijt is waardoor ze bij jou wil logeren, je vindt het nooit erg. Sterker nog, je begrijpt het volkomen. Of de mensen om je heen nou een chaos maken van hun huis of van hun liefdesleven, jij veroordeelt niemand.

Iedereen durft jou alles te vertellen

Dit is waarom ben jij een fijne vriendin bent. Iedereen durft altijd alles aan je te vertellen. Jij kent iedereens diepste geheimen, juist omdat je snapt dat niet altijd alles volgens het boekje gaat, dat niet altijd alles in het leven netjes en geordend kan zijn.

De volgende keer dat iemand moppert als je weer eens wat kwijt bent, of bemoeierig zegt dat je beter op je spullen moet letten, weet dan dat jij het meest sociaal en de allerbeste vriendin bent.

LEES OOK: Zucht: deze 7 dingen raken wij vrouwen élke keer weer kwijt