Audrey Garot
Audrey Garot Haar 12 jan 2023
Leestijd: 2 minuten

Was jij je haar ook altijd met ‘hard’ water? Zo zorg je ervoor dat je haar er gewoon weer shiny uitziet

Je kent het wel: je staat lekker onder de douche en je bent je volledige routine aan het volgen. Je wast je haar, doet een maskertje in en ga zo maar door. Het voelt allemaal heerlijk aan, totdat je onder de douche vandaan stapt en je haar als stro aanvoelt. Hoe kan dat nou?! Jep, je hebt last van hard water!

Zóó vervelend..

Zo ziet jouw haar er tóch nog shiny uit terwijl je je haar wast met hard water

In Nederland zijn er best wel wat plekken waarbij we last hebben van hard water, dat betekent waar er veel calcium en magnesium in het water zit. Dat is vooral het geval in de provincies Overijssel, Zuid-Holland, Noord-Brabant en Limburg. Als jij hier woont, is de kans dus groter dat je hierdoor ook problemen ervaart bij het wassen van je haar. Dit harde water doet je haar namelijk niet veel goeds en dan kan je haar een beetje aanvoelen als stro. Wil je dit nou verhelpen? Check dan onderstaande tips.

1. Vervang je douchekop

Deze tip is misschien een beetje voor de hand liggend, maar het kan echt een verschil maken. Ga dus voor een douchekop mét een filter, zodat deze al het harde water wegfiltert en je weer kan genieten van mooi en glanzend haar. Je hoeft ook echt geen dure douchekop te kiezen, een iets goedkopere werkt ook helemaal prima.

2. Doe aan hair cycling

Naast de welbekende term skin cycling voor je huid, bestaat er ook hair cycling. Dit houdt eigenlijk in dat je twee vaste shampoos hebt en deze elke keer afwisselt als je je haar gaat wassen. Als je twee goede shampoos gebruikt tegen hard water, hoef je ook niet zo vaak je haar te wassen. Dat scheelt dus weer enorm! Welke shampoos je gebruikt, hangt een beetje af van je haartype en haartextuur. Zoek dus shampoos uit die jij fijn vindt en wissel deze af.

3. Gebruik Malibu C Hard Water Shampoo

Als je het idee hebt dat jouw shampoo jouw haar alleen maar erger maakt, hebben wij een goede tip voor jou. De Malibu C Hard Water Shampoo staat namelijk bekend als dé oplossing tegen hard water. Deze shampoo kan je hiervoor dus goed gebruiken, wel is het belangrijk om daarna een goed haarmasker of voedende conditioner in te doen.

Aha! Deze olie moet je dus gebruiken voor je hair oiling-routine