Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 23 sep 2021
Leestijd: 2 minuten

Wat betekent het om demiseksueel te zijn?

Er zijn veel verschillende seksualiteiten. Het kan dan misschien soms lastig zijn om te weten wat jouw seksualiteit precies is. Voel jij je niet seksueel aangetrokken tot iemand, maar identificeer jij je niet als aseksueel? Misschien ben je dan demiseksueel. Als je je hiermee identificeert heb je om seksuele aantrekkingskracht te kunnen voelen een sterke emotionele connectie nodig.

Wij vertellen je meer.

Wat betekent demiseksueel?

Je denkt misschien dat aseksueel en demiseksueel hetzelfde is, toch is er een verschil. Bij aseksueel is er altijd gebrek aan seksuele aantrekkingskracht, ook al is er een sterke emotionele connectie. Bij demiseksueel is er alleen gebrek aan seksuele aantrekkingskracht al is er geen emotionele connectie. Zonder een sterke emotionele connectie is het niet mogelijk om je seksueel aangetrokken te voelen tot een ander. Als de connectie er eenmaal is, dan pas kan je werken aan de fysieke connectie.

Communicatie is erg belangrijk, dit helpt bij een veilige en comfortabele sfeer te creëren. Probeer het daarom ook vooral bespreekbaar te maken. Wanneer het bij jou wat langer duurt op tot iemand aangetrokken te voelen, kan er misschien verwarring ontstaan. Door er over te spreken kan je de verwarring voorkomen. Daarnaast helpt het bespreekbaar maken van demiseksualiteit ook de mensen met deze seksualiteit. Mensen die demiseksueel zijn voelen zich minder alleen, doordat er nu een benaming voor is.

Zó oud zijn de castleden van Sex Education in het echte leven

Sex Education

In de Netflix serie ‘Sex Education’ wordt van alles bespreekbaar gemaakt, van seks tot seksualiteit. Ook demiseksualiteit wordt in de serie besproken. Belgische influencer Flo Windey ging voor Netflix de straat op en kwam daar Femke tegen die demiseksueel is. De scene waarin dit bespreekbaar wordt gemaakt heeft haar heel erg geholpen. Ze voelt zich daardoor ook minder alleen. Bekijk hieronder de hele video: