Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Life 10 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Wat zijn angel numbers? Alles over de engelengetallen en hoe ze werken

Is het altijd 11:11 als jij op de klok kijkt? Of kost jouw koffie op werk altijd €3,33? Dan heb je al een beetje kennis gemaakt met de wereld van numerologie. Engelengetallen spelen hier een belangrijke rol in en wij praten je bij.

Het klinkt misschien een tikkeltje zweverig, maar dit is erg interessant om je in te verdiepen.

Wat is numerologie?

Iedereen die (al is het maar een beetje) openstaat voor spiritualiteit, heeft weleens gehoord van angel numbers of engelengetallen. De numerologie is een breed aspect van spiritualiteit, waar geïnteresseerden zich bezighouden met de symbolische betekenis van getallen. Het is het idee dat getallen een bepaalde energie of betekenis met zich meedragen in het universum. Een onderdeel daarvan zijn de veelbesproken angel numbers. 

Wat zijn engelengetallen?

Als je dezelfde reeks herhalende getallen op verschillende plaatsen ziet – zoals op nummerplaten, bonnetjes, klokken en in adressen – zijn dit misschien wat numerologen je ‘engelengetallen’ noemen. Dit soort getallen kunnen enkelvoudig zijn (1 tot en met 9), maar kunnen ook een reeks van herhalende getallen zijn (zoals 333, 11:11 of 66).

Enkelvoudige angel numbers

Laten we rustig aan beginnen met de enkelvoudige getallen. Hieronder lees je welke boodschap ieder getal met zich meedraagt.

1: Focus op je gedachten

Het nummer 1 is een herinnering dat we allemaal geassocieerd worden met onze gedachten. Neem even de tijd voor de onderwerpen die in je hoofd rondgaan, zowel positief als negatief.

2: Houd moed

Weet dat je gebeden gehoord worden. Het cijfer 2 is een herinnering om te blijven geloven dat alles goed komt.

3: Aanvaard hulp

Zie je vaak een losse 3? Dan is het tijd om hulp te aanvaarden. Dit is een teken dat er genoeg mensen in jouw buurt zijn die je willen helpen, je moet het alleen toelaten.

4: Je kan nu vragen om raad

Bij het zien van een 4 kan je de engelen vragen om raad en hulp, als je hier behoefte aan hebt. Nummer 4 vertegenwoordigt ook de passie en drive en moedigt ons aan om aan onze doelen te werken.

5: Positieve verandering

De 5 is een teken dat er iets positiefs aankomt of dat er verandering aan de gang is. Je staat aan de voorgang van een transformatie, dus behoud een positieve houding en open mind. 

6: Zoek de balans en essentie

Zoek opnieuw naar de balans. Het nummer 6 heeft betrekking op het oplossen van problemen en duidt op de behoefte aan stabiliteit in alle aspecten van je leven.

7: Je bent op de goede weg

Zie je een 7? Dan is dit het teken dat je op de goede weg bent. De engelen staan achter jouw keuzes en moedigen je aan om zo door te gaan.

8: The money is coming

8 brengt een bericht dat financiële overvloed naar je toe komt. Ook moedigt het getal je aan om te geloven in je eigen krachten en alle kansen te pakken.

9: Gebruik je talent

Nummer 9 is een teken dat je jouw natuurlijke talenten moet gebruiken om de mensheid te dienen. Oftewel, geloof in je eigen krachten en put deze uit.