Kim van der Blom
Kim van der Blom Love & Seks 11 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

De sterrenbeelden Weegschaal en Kreeft zijn een ontzettend goed team om déze redenen

Kreeften zijn hele goede vrienden. Een kreeft is niet alleen meelevend, emotioneel intelligent en verzorgend, maar het gezelschap is iets wat je niet kwijt wilt. Ze zorgen graag voor de mensen van wie ze houden, maar dat is niet zo eenvoudig als het gaat om een Weegschaal. Dit sterrenbeeld heeft alles te maken met verbinding.

Heb jij ook zo’n vriendschap?

Kunnen deze twee verschillende sterrenbeelden elkaar begrijpen?

Wanneer een Weegschaal meegaat met de energie van een Kreeft, kan het een perfecte match zijn. De compatibiliteit tussen Kreeft en Weegschaal is meestal hoog. Dit is vanwege hun verlangen om voorrang te geven aan de mensen waarvan ze houden. Maar uiteindelijk is de Kreeft een waterteken en Weegschaal een luchtteken, dus kunnen deze sterrenbeelden wel echt zo goed met elkaar omgaan?

Ondanks dat de Kreeft en Weegschaal verschillende elementen hebben en lucht en water niet de meest perfecte combinatie is, heeft deze vriendschap een grote kans om te werken. Ze nemen beide op verschillende manieren initiatief: Kreeft op emotionele stabiliteit en Weegschaal op connectie en partnerschap. Deze kwaliteiten in een vriendschap kunnen zorgen voor een goede relatie, maar kunnen de twee sterrenbeelden elkaar begrijpen? We leggen het je uit.

1. Kreeft en Weegschaal gaan anders om met emoties

Een Kreeft is als waterteken super gevoelig. Ze kunnen makkelijk weerstand tonen wanneer ze het gevoel hebben dat hun emoties niet worden erkend. Weegschaal is een luchtteken en benadert emoties daardoor op een andere manier. Een Weegschaal wordt beïnvloedt door de mensen om hen heen en ze nemen vaak de emoties van andere over. Kreeft is duidelijk de gevoelige van de twee, maar Weegschaal kan deze emoties makkelijk overnemen. Willen jullie de vriendschap laten slagen? Dan moet de Weegschaal leren hoe ze hun eigen emoties kunnen scheiden van anderen.

2. Weegschaal heeft moeite om diepe banden te leggen

Luchttekens werken goed in situaties waar het nodig is om een beetje afstandelijk te zijn, dit werkt meestal in hun voordeel. Watertekens leven juist voor intense emotionele connecties. Kreeft kan het gevoel hebben dat Weegschaal soms een beetje afstandelijk is voor hen. Maar Weegschaal houdt in werkelijkheid dingen leuk en speels. Kreeften voelen vaak sterk de zwaarte van hun emoties en Weegschaal kan vaak de emotionele ruimte voor Kreeften geven die ze nodig hebben. Daarom moeten ze goed onthouden dat ze beide anders omgaan met emoties en moeten ze een manier vinden om het midden te vinden. Weegschaal is gelukkig uitstekend in bemiddeling en zal een manier vinden om Kreeft gelukkig te houden.

3. Kreeft wordt geregeerd door de Maan, terwijl Weegschaal wordt geregeerd door Venus

Beide sterrenbeelden worden geregeerd door planeten die de ander aanvult. De maan staat voor emoties, en Venus voor onze liefdestaal en hoe we connecties tot stand brengen. Doordat de sterrenbeelden worden geregeerd door planeten die goed bij elkaar passen, kunnen ze makkelijk begrijpen waar de ander vandaan komt. Ook al is het anders dan ze dit zelf zouden aanpakken. Dit werkt zeker in voordeel van dit duo en kan hun relatie helpen wanneer er een conflict ontstaat. Aan het eind van de dag staat Venus voor eenheid en Kreeft voor koestering. Ze vormen samen een geweldig team.

Sterrenbeelden Tweeling en Weegschaal hebben de meest interessante vriendschap