Kim van der Blom
Kim van der Blom Sterrenbeelden 30 nov 2021
Leestijd: 5 minuten

Jouw maanteken vertelt veel over wie jij nou eigenlijk echt bent

Ben jij ook zo’n fan van astrologie? Dan weet je vast wat jouw maanteken is. Het maanteken vertelt namelijk veel over wie jij nou eigenlijk echt bent.. nog meer dan je sterrenbeeld. Hoe zit dat bij jou?

Om erachter te komen wat jouw maanteken is, kan je onder andere Cafe Astrology gebruiken.

Maanteken

Jouw reguliere sterrenbeeld vertelt je in welk sterrenbeeld de zon stond op het moment van je geboorte. Je maanteken doet hetzelfde, maar vertelt in welk sterrenbeeld de maan stond. Het is een belangrijk onderdeel van jouw geboortehoroscoop en laat zien waarom je bent zoals je bent.

Ook betekent dit dat je sterrenbeeld in maan anders kan zijn dan je normale sterrenbeeld. Check dit dus!

Je maanteken geeft een kijk op je innerlijke zelf, de manier waarop je connect met mensen op een emotioneel niveau en wat jij nodig hebt om je veilig te voelen. Het begrijpen van je maanteken kan helpen verklaren waarom je misschien niet met de eigenschappen en kenmerken die geassocieerd worden met je sterrenbeeld kunt identificeren. Wij hebben een beschrijving van elk maanteken op een rijtje gezet. Lees verder om te ontdekken wat je maanteken over jou vertelt.

Maan in Ram

Je weet misschien niet waar je heen gaat, maar het gaat zeker geen saaie reis zijn. Verveling kan voor iemand met een maanteken in Ram ziel vernietigend zijn. Ze houden van een hoge vibe, hoge energie en vol van excitement te voelen. Ze willen de eerste zijn, als eerste beginnen en op de eerste plaat komen in zaken van het hart.

Maan in Stier

Mensen met hun maan in Stier hebben behoefte aan stabiliteit en veiligheid. Ze verlangen naar sterke fundamenten, waarop ze hun wereldvisie kunnen bouwen. Ze houden van luxe en de fijnere dingen in het leven. Stiermanen zijn niet bang voor toewijding en zijn loyaal en betrouwbaar.

Maan in Tweeling

Een motto van de mensen met hun maanteken in Tweeling is misschien wel: als je twijfelt, praat het uit. Communicatie vindt je erg belangrijk en je houdt van een emotionele band met mensen. Om je gelukkig en veilig te voelen, heb je nieuwe ideeën, mentale stimulatie en veel opwinding nodig. Je bent het gelukkigst tussen actie.

Maan in Kreeft

Kreeft wordt geregeerd door de maan, dus het voelen van gevoelens is bekend terrein. Om je veilig te voelen, heb je liefde en stabiliteit nodig. Maar ook iemand die zoveel om jou geeft als om anderen. Vrienden en herinneringen maken, staat boven aan jouw lijst.

Maan in Leeuw

Mensen met een maan in Leeuw houden van een publiek, maar dit betekent niet dat het allemaal diva’s zijn. Om je veilig te voelen, moet je gezien worden. Mensen met hun maan in Leeuw houden van de glamour kant van het leven. Ze kunnen van alles een reden maken om iets te vieren. Als een maan in Leeuw van je houdt, weet je het.

Maan in Maagd

Mensen met hun maan in Maagd hebben altijd een plan nodig. Je voelt je veilig, wanneer je weet wat er gaat gebeuren. Als er een probleem is, wil je het oplossen. Soms zijn ze kieskeurig, stellen ze hoge eisen en verwachten ze veel van zichzelf, maar ook de mensen waar ze gevoelens voor hebben.

Maan in Weegschaal

Iedereen is fan van mensen met een maan in Weegschaal. Ze hebben een hekel aan conflicten, maar houden van harmonie en voelen zich het gelukkigst wanneer ze omringd worden door mooie mensen en dingen. Het draait allemaal om innerlijke vrede. Ze zijn het gelukkigst wanneer iedereen het met elkaar eens is. Soms offeren ze hun eigen behoefte op voor een gemakkelijk leven. Een ding die ze niet opofferen, is hun toewijding aan stijl. De Weegschaal-maan vindt het belangrijk om er goed uit te zien.

Maan in Schorpioen

Mensen met een maan in Schorpioen zijn nooit zo kalm als ze eruitzien. Ze weten wat je denkt voordat je het doet. Ze worden gezien als de meest geheimzinnige van alle sterrenbeelden, ze laten dan ook niet snel iemand toe. Om je veilig te voelen, moet je op het diepste niveau begrepen worden. Privacy vind je erg belangrijk en je zal iemand geheim voor altijd bij je houden.

Maan in Boogschutter

Mensen met hun maan in Boogschutter zijn leuke mensen om mee om te gaan. Ze nemen je mee naar de andere kant van de wereld opzoek naar avontuur, kennis en nieuwe ervaringen. Ze kunnen op emotioneel niveau op en neer gaan, maar als je ze een nieuw plan geeft, zijn ze gelukkig. Om op dit niveau een verbinding te maken, moet je met hun eerlijkheid om kunnen gaan.

Maan in Steenbok

Steenbok is een krachtspeler. Mensen met hun maanteken in Steenbok hebben de behoefte om te slagen. Het is hun ultieme verlangen om erfenis te creëren die blijvend is. Emotioneel zijn ze soms gesloten, maar ze zijn volledig toegewijd om het leven geweldig te maken voor mensen om wie ze geven.

Maan in Waterman

Waterman is het meest sociale teken van de dierenriem. Ze hebben nieuwe mensen nodig, waarmee ze ideeën kunnen uitwisselen. Ze kunnen overkomen als emotioneel niet beschikbaar, maar het is zeker niet onmogelijk.

Maan in Vissen

Mensen met hun maanteken in Vissen zijn geboren om te creëren. Ze moeten een leven leiden waar ruimte is om te dagdromen, om zich veilig en gelukkig te voelen. Vaak zijn ze het gelukkigst in de wereld die zij hebben gecreëerd. Ze zijn intens tot de kern en er is altijd magie in de lucht als er iemand met een maanteken in Vissen in de buurt is.

Dit is hoe je weet of iemand met een maan in Maagd je leuk vindt