Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 20 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Van fluffy tot recht: dit gaan we allemaal doen met onze wenkbrauwen in 2021

Oogmake-up en wenkbrauwen zijn belangrijker dan ooit nu een mondkapje de helft van je gezicht bedekt. Niet zo gek dus dat we verschillende trends zullen zien dit jaar op het gebied van de wenkies. Zonder verven, epileren en harsen moet je wat.

Dít gaan we allemaal met onze wenkbrauwen doen dit jaar.

Trends op het gebied van wenkbrauwen

Waar de wenkbrauwen vorig jaar vooral dik en fluffy moesten zijn, is dit jaar een beetje anders. Sterker nog, de trends zijn aangepast op deze tijd. Helemaal quarantaineproof, aka nderhoudsarm. We kunnen immers niet naar de schoonheidssalon. Dít gaan we dit jaar zien op het gebied van wenkbrauwen.

1. All natural

Less is more is dit jaar de motto. Of dat nou noodgedwongen is óf omdat het gewoon echt on trend is: natuurlijke wenkbrauwen kunnen dit jaar en wij zijn fan. Het kost weinig moeite en geld, win-win.

Je hebt alleen maar een wenkbrauwborsteltje nodig. Houd de rest van je make-uplook naturel zodat je een minimalistische look kunt creëren.

2. Dunne wenkbrauwen

Schrik niet bij het lezen van dunne wenkbrauwen, die potloodstreepjes worden echt niet weer in. Toch is het niet langer nodig om je misschien wel van nature dunne wenkbrauwen dikker te maken met een potloodje. Dunne wenkbrauwen zijn dit jaar helemaal trendy.

En dát betekent langer uitslapen in de ochtend (want minder tijd om je klaar te maken). Een tinted of transparante wenkbrauwgel gebruiken om je wenkbrauwharen omhoog te brengen is altijd een goed idee.

3. Fluffy brows

We zagen het in 2020 al voorbij komen, en de trend is meegegaan naar het nieuwe jaar: fluffy brows. Wenkbrauwzeep is all you need. Als je al volle wenkbrauwen hebt, kan je met een potloodje ook hetzelfde effect bereiken. Vul de “lege ruimtes” in en voilà.

4. Rechte wenkbrauwen

Nog op zoek naar een wenkbrauw shape? De rechte wenkbrauwvorm is je go-to. Gespot bij de iconische Audrey Hepburn en Kendall Jenner rockt deze vorm ook. De trend is begonnen op social media, waarbij TikTokkers het uiteinde van hun wenkbrauwen scheren om een rechte look te krijgen. Zou jij het durven?