Lotte van Dijk
Lotte van Dijk Huidverzorging 25 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Slapen op zijde is beter voor je haar én huid en dit is waarom

Het is altijd heerlijk om wakker te worden met statisch en wild haar en een uitgedroogde huid, toch? NOT. Het voelt ten eerste vervelend aan en het zorgt ervoor dat je ‘s ochtends langer det tijd nodig hebt om je haar te doen. Gelukkig is hier een simpele oplossing voor, namelijk: het stofje zijde.

Slapen op zijde heeft namelijk voordelen voor je huid én haar.

Katoen

Als het om beddengoed gaat, slapen de meeste mensen onder (of op) katoenen. Katoen is een zachte stof die goed ademt en niet kriebelt. De stof zorgt dat de warmte van je lichaam naar buiten kan, hierdoor koel je sneller af. Het is dus nog niet zo’n slechte stof, maar het heeft ook negatieve eigenschappen die voor veel wrijving zorgen.

Naarmate we ouder worden, daalt de productie van collageen en dat betekent dat je huid minder stevig wordt. Wanneer je je hoofd op een kussen legt met een katoenen hoes, kunnen er plooien ontstaan door de druk tussen jou en de stof. Hierdoor krijg je vroegtijdig rimpels. Zijde is hier de perfecte oplossing voor.

Zijde

Zijde is een natuurlijk materiaal dat zeer goed ademt, de stof wordt gemaakt door een zijderups en is ontzettend zacht. Naast dat het veroudering van je huid tegengaat, is de zijde stof ook nog goed voor het tegengaan van talgproductie én is het goed voor je haar. De stof veroorzaakt minder wrijving en geeft meer bewegingsvrijheid. Hierdoor gaat je haar minder pluizen en dat betekent nooit meer een bad-hair day als je opstaat. Wie wil dat nou niet?

Heb je snel vet haar? Dan is zijde de oplossing voor jou. Katoen is een stof die de natuurlijke oliën van je hoofdhuid opneemt en het dan laat vermenigvuldigen zodat het zichzelf kan aanvullen. Zijde zal dit niet doen en zorgt dat je je haar minder vaak hoeft te wassen. Als je er nu nog niet aan zit te denken om een zijden dekbedovertrek te bestellen, dan weten wij het ook niet meer.

Geïnteresseerd in een zijden kussensloop? Bekijk je opties hier.

Goed om te weten: deze pyjama’s zorgen voor een betere nachtrust