Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 11 feb 2023
Leestijd: 4 minuten

Zó overleef jij Valentijnsdag als je geen Valentijn hebt

Ben jij de forever single, zit je midden in een break-up, ben je al eeuwen op zoek naar jouw grote liefde of vind je Valentijnsdag gewoon extreem depressing? Hieronder vind je zes tips om 14 februari een stukje dragelijker te maken. Zo zie je maar weer, er zijn best wel wat leuke to do’s die week die weinig tot niks met de liefde te maken hebben.

Valentijnsdag? BAH.

Ahhhhhh. Wéér die verplichte romantische en zoetsappige dag. Heel erg leuk als je een lover hebt, maar als je als single door het leven gaat kan ‘t soms een lastige dag zijn. Happy single? Niks aan ‘t handje. Maar stel je gaat nét door een break-up heen of je hebt gewoon heel erg graag een leuke partner dan is zo’n dag vol gelukkige stelletjes vrij confronterend. Hoe kan je er dan voor zorgen dat jij die dag doorkomt? En een beetje leuk ook? Wij zetten wat leuke dingen voor je op een rij die je kunt doen, eten, of drinken.

NENI to go Balagan Box

Dat je geen date hebt op Valentijnsdag betekent allerminst dat je deze dag ook echt alleen moet doorbrengen. Nodig al je (single) vrienden uit, dek de tafel, steek de kaarsjes aan en bestel de Balagan Box van NENI Amsterdam. NENI vindt namelijk dat eten gedeeld moet worden en deze box is dan ook beschikbaar vanaf twee tot vier personen (en in een vega én vegan versie). In de box zitten de lekkerste mezze, maar ook hoofdgerechten en de beroemde cheesecake van NENI. Ze zeggen niet voor niets: gedeelde smart is halve smart!

Sjanszen bij Jansz

Sjansz, maar dan lekker met een wildvreemde. Of met een vriend(in), je moeder of de bovenbuurvrouw. Neem jouw partner in crime lekker mee naar restaurant Jansz in Amsterdam om samen te genieten van een avond eten, drinken en goede gesprekken. Als kers op de taart maakt kunstenares Sella Molenaar de hele avond portretten van ieder tafeltje. Zo wordt deze dag een herinnering die je voor altijd kunt koesteren. Voor 90 euro per persoon krijg je een viergangendiner met cava, oesters, kreeft of ribeye en een persoonlijke tekening.

Emily in Paris Afternoon Tea bij WSHS Gouda

Emily in Paris-fans opgelet! Na alle Alfie-, Gabriel- en Camille-drama kunnen we wel wat luchtigs gebruiken. Dikke tip: WSHS Gouda, een prachtig boutiquehotel in hartje Gouda, lanceert een afternoon tea met Emily in Paris als thema. Denk aan shopping bags van chocolade, petit gâteaux van lychee, rozen en framboos, koekjes in de vorm van de Eiffeltoren, la vie en rose-cupcakes, hot lips-bonbons, de enige echte McBaguettes, Franse croissants en een Frans uiensoepje voor de liefhebber. De afternoon tea kost 39,50 euro per persoon.

I love you for your cheese

Gaat jouw liefde voor kaas boven alles? Ga dan op een ‘cheesy date’ met een vriend bij The Butcher in Amsterdam. Je kunt hier van 11 tot en met 14 februari terecht voor een menu dat bestaat uit, je raadt het al, kaas! Denk aan een very cheesy The Butcher-burger en mozzarella-sticks.

Give me some wine

Aangezien Valentijnsdag dit jaar op een dinsdag valt, is het misschien wel gewoon een heel goed idee om de dag vrij te nemen en je bureau in te ruilen voor een dagje spa bij Thermae 2000. In de Cauberg in Limburg is een 381 meter diepe bron gevonden die heilzaam water blijkt te bevatten dat niet is blootgesteld aan allerlei verontreinigingen. Perfect om je hoofd leeg te maken, maar ook om je lijf te reinigen. Voor de liefhebbers bieden ze ook een luxe wijnwellness-ervaring. Denk aan een bad vol monarchdruivenpulp en druivenpitolie.

Dit blijkt goed te zijn tegen de schadelijke gevolgen van uv-straling en voor de versteviging van de huid. In combinatie met goed gezelschap, een grote borrelplank en een heerlijk glas wijn in de hand, is dit hét recept voor een ontspannen Valentijnsdag.

Lekker cocoonen

Heb je echt geen zin om de deur uit te gaan op 14 februari? We got you. Thuis me-time’en is soms ook heerlijk. Het vergt wel wat voorbereiding, dus prep je geblokte dag als een minivakantie: zorg dat alles netjes is, de plantjes water hebben gehad, de was is gedaan, de vaatwasser leeg is en er geen volle vuilniszakken meer staan. Dan stap twee: koop alle boodschappen een dag van tevoren in. Haal die lekkere, net wat te dure bad-/doucheolie en zet alvast kaarsjes neer in de badkamer. Op 14 februari leg je je telefoon weg en blijf je lekker thuis, in je favoriete kloffie. Zo word je ook niet geconfronteerd met verliefde stelletjes.

Koken of bestellen? Dat is aan jou! We tippen je wél graag met alle liefde een besteladresje, Poké Perfect en topchef Ron Blaauw creëerden samen namelijk drie lekkere warme winterbowls. Vleesliefhebber? Bestel dan de Ron Gastro Bowl met rendang, bereid naar het authentieke recept van Blaauws Indonesische restaurants.

Geinig feitje: zó is Valentijnsdag ontstaan (en ‘t is minder commercieel dan je denkt)