Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 24 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Zo zorg je dat je geföhnde kapsel de hele dag mooi blijft zitten

Baal jij ook zo dat wanneer je je haar perfect hebt geföhnd of hebt laten föhnen, de boel na een paar uurtjes alweer inzakt? Anders wij wel. Hoe zorg je nou dat het de hele dag (en het liefst de dag erna ook nog) mooi blijft zitten?

Kies eerst je stijl

We kennen ons eigen haar als geen ander. Hoewel je misschien zult verlangen naar sexy beachwaves, kan het zo zijn dat je haar het geheel niet eens is met deze look. Of in ieder geval maar voor een paar uur. Zoek je naar een föhnbeurt die niet teveel werk is om te onderhouden? Kies dan voor een volledig gladgepolijste look. Deze look blijft over het algemeen het langst goed zitten bij de meeste dames.

Noem een celeb ter inspiratie

Of het nu Lauren Conrad is of Gisele Bündchen, ze hebben allebei een kenmerkende look met onder andere volume, zachtheid en beweging. Het voordeel van een voorbeeld? Geen onduidelijkheden. Een bekend probleem bij de kapper, jullie praten niet altijd dezelfde taal, toch?

Vertrouw je kapper met de producten die hij of zij je aanraadt om te gebruiken

Hoewel we misschien denken dat we ons haar het beste kennen, moeten we wel open blijven staan de ideeën van anderen. En onthoud ook altijd, een klein beetje product goes a long way. Het is niet altijd hoe meer, hoe beter. Gebruik bijvoorbeeld een Invisibobble waar je geen afdruk van krijgt.

Slaap met je haar omhoog

Wil je ook nog graag de volgende dag van je mooie föhnbeurt kunnen genieten? Slaap dan met je haren omhoog. Dit kun je doen door je haar bijvoorbeeld in een losse knot te doen zodat je haar niet te plat raakt door het slapen. Vermijd de strakke elastiekjes aangezien dit een lelijke vouw in je haren kan achterlaten.

Kijk uit met droogshampoo

Hoewel droogshampoo uiterst geschikt is om je haar wat textuur te geven of de boel een beetje op te doen leven, moet je er wel mee blijven uitkijken. Gebruik de nodige hoeveelheid wanneer je haar vet is, en gebruik alleen een heel klein beetje als je je haar wat extra structuur wil geven.