Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Food 28 nov 2014
Leestijd: 1 minuut

Onderzoek wijst uit: Één dag verschrikkelijk zondigen tijdens je dieet is dus geen enkel probleem

Je bent druk bezig met te letten op je lijn en op wat je eet. Een prima keuze. Maar je hebt vervolgens ook van die dagen waar je eigenlijk alles wil eten wat los en vast zit (en als het even kan zoet en vet is). En inderdaad, iedereen geeft er wel eens aan toe. Denk echter niet dat je na een dagje zondigen je je hele dieet overboord kan gooien, want eigenlijk is er vrijwel niets aan de hand. De grap is, dat hoeveel lekkernijen je jezelf ook gunt op een dag, je wel héél veel moet eten wil je een halve kilo (!) aankomen.

De regel is namelijk als volgt. Als je een halve kilo wil aankomen (nee, maar oke), zul je 3500 calorieën méér moeten eten dan je normaal doet en niet mogen bewegen. Dat zou inhouden dat je je normale voedingspatroon aanhoudt + drie glazen wijn drinkt (370kcl), twee kippenvleugeltjes (110kcl), een paar gefrituurde uienringen (340kcl), een schaaltje chips (290kcl) een flinke burger (860kcl) en een stuk chocoladetaart (795kcl) eet.

Tuurlijk, een dagje zondigen kan je een rotgevoel geven. Maar waarom zou je dat nog langer toelaten? Een dagje zondigen is dus eigenlijk geen enkel probleem, zeker als we het over één stukje taart of twee koekjes hebben.

Overigens is het wel belangrijk om te melden dat je je daarna wel weer aan je normale patroon moet houden. Je kunt natuurlijk niet té vaak zondigen. Maar eens in de zoveel tijd is geen enkel probleem.

Dus ladies, gun jezelf toch eens iets en stop met je er schuldig over voelen als je die reep chocolade gewoon eens nodig hebt. Grote kans dat je het toch niet gaat zien aan je figuurtje.