Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 21 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Wakker worden met prachtig haar? Het kan met deze voorbereidende tips

Soms, héél soms hebben we mazzel dat we wakker worden met prachtig haar. Maar het komt het meest voor dat we onze haren flink wat TLC moeten geven voordat we onszelf überhaupt buiten kunnen vertonen. Nu hoeven we ‘s ochtends geen uren werk meer te steken in onze haar routine, want deze voorbereidende tips kunnen we de avond ervoor al uitvoeren:

Verschoon je lakens

Om statisch, pluizig haar te voorkomen kun je ervoor kiezen een satijnen dekbed en kussens aan te schaffen. Dit zorgt er ook voor dat je haar minder snel breekt. Een dekbed gemaakt van bamboekatoen werkt ook prima, maar als je je haar écht als een prinsesje wilt behandelen, kies je voor satijn.

Borstel je haar op de juiste manier

Je haar borstelen voordat je gaat slapen is een goede manier om je haar te verzorgen. Zo worden de natuurlijke oliën namelijk door je haar verspreid, wat het gevoed en gezond houdt.

Slaap met een masker

Gebruik een haarmasker voordat je gaat slapen om je haar gedurende de nacht te herstellen. Gebruik een klein beetje, namelijk een kwart van wat je normaal zou gebruiken. Breng het aan in de punten van je haar en spoel het uit wanneer je wakker wordt. Zeg maar hallo tegen glanzend haar.

Laat conditioner ‘s nachts in je haar zitten

Spray wat water op je haar en verdeel met een kam leave-in conditioner door je haar heen. Dit soort conditioners zijn te koop in verschillende vormen, zoals een spray of crème. Breng het aan vanaf het midden van je haar, tot in je puntjes. Om ‘s ochtends wakker te worden met golvend haar, kun je je haar vlechten in twee à drie secties.

Draag je haar vast

Om klitten te voorkomen, kun je ervoor kiezen om ‘s nachts je haar vast te dragen. Let wel op dat je dit losjes vastmaakt en een elastiekje gebruikt zonder metalen ringetje. Zo breekt je haar niet als je ‘s nachts ligt te draaien in je bed.