Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Beauty en Style 18 nov 2014
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn dé oplossingen voor al je wenkbrauw noodgevallen

Je voelt je on top of the world wanneer je wenkbrauwen perfect in model zitten. Dus als het een keer niet wilt lukken, om welke reden dan ook, baal je flink. Maar geen paniek, want voor elk noodgeval is er een bijpassende oplossing:

Noodgeval: je hebt teveel weg geëpileerd

Dit hebben we allemaal wel eens meegemaakt. Het beste wat je kunt doen is je pincet een lange tijd met rust laten. Natuurlijk kun je nog steeds haartjes tussen je wenkbrauwen weghalen, net zoals enkele verdwaalde haartjes. Maar probeer daarnaast even niet meer teveel aan de vorm van je wenkbrauwen te veranderen. Om ze nog sneller te laten groeien kun je wimper serum op je wenkbrauwen aanbrengen.

Noodgeval: de roodheid na het waxen houdt te lang aan

Wanneer je je wenkbrauwen hebt gewaxt, maar de roodheid langer aanhoudt dan normaal, kun je een gel gebruiken die de geïrriteerde huid kalmeert. Wij zijn persoonlijke fan van de Skin Irritation Gel van Gladskin. Het vermindert de roodheid en helpt nieuwe klachten te voorkomen.

Noodgeval: je wenkbrauwen zijn, na het verven, te donker uitgevallen

Na ongeveer twee weken begint de verf te vervagen. Direct na het verven kun je een watje drenken in tonic en grondig over je wenkbrauwen wrijven om overige verf te verwijderen. Helaas houdt het hier verder wel een beetje op met mogelijkheden. Als je het resultaat namelijk gaat proberen terug te draaien (door bijvoorbeeld opnieuw te verven), riskeer je dat het alleen maar erger wordt.

Noodgeval: je hebt je wenkbrauwen teveel bijgetekend

Het gebeurt snel dat je je wenkbrauwen teveel bijtekent. Het is dan echter niet nodig er gelijk make-up remover bij te pakken. Maak in plaats daarvan je wenkbrauwborsteltje schoon met een papiertje en borstel vervolgens je wenkbrauwen goed door om het potlood te vervagen.

Noodgeval: je bent op een onbewoond eiland zónder je wenkbrauwpotlood

Of misschien ben je niet thuis, of je bent je wenkbrauwpotlood vergeten tijdens een sleepover. Hoe dan ook, een matte, taupe oogschaduw werkt dan ook perfect. Als je dat niet hebt, is je bronzer nog een optie. Probeer eerst een klein beetje uit, om te kijken of de kleur wel goed matcht.

Noodgeval: je wilt vollere wenkbrauwen

Met deze zes huis-, tuin-, en keukentips creëer je vollere wenkbrauwen. Cara Delevingne, eat your heart out.