Lotte Nijborg
Lotte Nijborg Food 21 okt 2014
Leestijd: 2 minuten

Buikpijn? Deze simpele etenswaren helpen je er zo vanaf

Buikpijn heeft invloed op je dag. Buikpijn is een moodkiller, een concentratie verstoorder en de oorzaak van een vervelende dag. En als je op je werk bent heb je niet altijd een middeltje bij de hand waarmee je die buikpijn weg kan slikken. Maar vast wel één van deze etenswaren is in de buurt om jouw buik te kalmeren.

Bananen

Bananen zijn licht verteerbaar en daardoor zal je maag niet nog meer moeilijkheden krijgen. De vrucht staat bekend om het verhelpen van maagproblemen. Een banaan bevat namelijk pectine en dat helpt bij het tegengaan van diarree.

Witte rijst

Even vergeten dat witte koolhydraten niet goed zijn voor de lijn, het helpt wel voor je buik. Naast rijst kun je dus ook wit brood of gekookte aardappels eten. Als je last hebt van je buik moet je wel wat eten, en deze witte koolhydraten veroorzaken geen last. Daarnaast kunnen ze diarree verlichten omdat ze vloeistoffen opnemen.

Gember

Gember helpt om misselijkheid te verminderen en de spijsvertering te verbeteren. Neem maximaal 4 gram gember per dag. Gember kun je in je thee doen, kauwen op een vers stukje of in poedervorm ergens doorheen gooien.

Appels/ appelmoes

Net zoals bananen helpen ook appels om je diarree te verminderen. Ook appels bevatten namelijk pectine. Als je maag van slaag is kun je beter appelmoes eten omdat de gekookte appels makkelijker te verteren zijn.

Kruidenthee

Een warm kopje thee is op zichzelf al heerlijk als je last hebt van je maag maar een kopje kamille of pepermunt thee helpen je de pijn te verlichten en misselijkheid te verminderen.

Yoghurt

Met zuivel moet je altijd oppassen als je maag- en buikpijn hebt. Als je echter gefermenteerde yoghurt eet (staat op de verpakking) dan zitten er nog goede bacteriën in die de buikpijn zullen ‘aanvallen’. Deze bacteriën helpen een opgezette maag te verminderen. Kies voor naturel yoghurt zonder smaakjes en toevoegingen.

Papaya

Ondanks dat papaya moeilijk te verkrijgen is, wilden we ‘m toch noemen. Papaya geeft je spijsvertering een boost, het helpt bij de voedingsmiddelen die niet goed verteerd kunnen worden en het voorkomt opstoppingen. Een papaya bevat enzymen en deze enzymen hebben dit fijne gevolg voor je buik.