Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 18 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Met deze tips laat je met jouw zoen een onuitwisbare indruk achter

Met een knipoog of je mooiste lach heb je eindelijk de aandacht van die ene leuke man aan de bar getrokken. Jullie hebben een fijn gesprek, maar na een paar uurtjes kletsen is het tijd om naar huis te gaan. Zo zorg je ervoor dat die man aan je lippen blijft hangen. Ook na die spontane ontmoeting.

Een indruk met een hoofdletter I door je allerbeste zoenskills in de strijd te gooien, dat is waar we het hier over hebben. Zoenkampioen of niet, enkele tips kunnen nooit kwaad.

1. Zachte lippen en een frisse adem

First things first: Met schrale lippen ga je het niet redden. Altijd handig om een lippenbalsem bij de hand te hebben om je lippen net even wat gladder en zachter te maken. Oh, en een pakje kauwgom is ook een aanrader. Just saying…

2. Wacht op het juiste moment

Het is altijd goed om te wachten op het juiste moment. Een goed moment kan zorgen voor nog meer magie tijdens het zoenen. Wanneer dat precies is? Dat voel je zelf het beste aan. Overhaast het moment in ieder geval niet en raak hem geregeld aan om hem te laten merken dat je er wel zin in hebt.

3. Begin nog niet meteen met je mond open

Een kus waar je kriebels van in je buik krijgt, begint rustig. Ga niet op zijn mond af met jouw mond wagenwijd open en je tong half uit je mond. Begin met een lief kusje op zijn mond en ga van daaruit kleine stapjes verder.

4. Bouw het op

Als jullie tongen elkaar raken, is het niet de bedoeling om meteen los te gaan. Begin rustig en bouw het langzaam op. Soms wat sneller, soms wat langzamer. Raak hem ook vooral aan tijdens het zoenen. Daar hou jij zelf ook wel van, toch?

5. Let op wat de ander doet

Omdat jij een onuitwisbare indruk achter wil laten, neem jij dit keer een beetje de leiding. Maar let vooral ook op wat de ander doet. Gebruikt hij niet veel tong, hou jezelf dan ook een beetje in met je tong.

6. Speel en varieer

Maar pas je tegelijkertijd niet té veel aan. Speel een beetje. Nogmaals: als hij niet veel tong gebruikt, gebruik dan zelf ook niet te veel tong. Maar een beetje variatie kan nooit kwaad. Speel met die tong en doe soms iets wat hij misschien niet verwacht.

7. Ontspan en geniet

De belangrijkste tip is natuurlijk om te ontspannen en om ervan te genieten. Dat merkt de ander ook meteen en dat maakt de kus nóg veel fijner dan dat-ie al is.

Sowieso dat jij na die zoen nog lang in zijn gedachten blijft rondzweven. En terecht.