Renée
Renée Nieuws 10 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Als jij je crush zó vaak ziet per week zit het wel snor tussen jullie

Heeft Cupido raak geschoten na zorgvuldig swipen op Tinder of ben je de prins op het witte paard in het wild tegengekomen? Dan wil je misschien wel weten hoe je jouw kansen bij hem vergroot. De experts weten wel hoe.

Hoe vaak daten per week is goed?

Misschien spendeer je het liefst ieder vrij uurtje met hem of doe je het juist rustig aan, maar hoe zorg je ervoor dat jij voor hem meer bent dan alleen het in-between meisje? Er is geen handleiding, maar psychiater Scott Carrell en dating consultant Stacy Karyn hebben wel een idee hoe de perfecte relatie begint.

Van crush naar relatie

Om niet al te hard van stapel te lopen (en om je vriendinnen niet compleet te negeren) beweert Scott dat het een goed idee is als je twee keer per week met je nieuwe vlam afspreekt. Eén keer doordeweeks en dan nog een keer in het weekend. ‘Dan heb je genoeg tijd zonder hem om je eigen gevoelens de tijd te geven.’

Als je meer dan twee keer per week afspreekt is de kans volgens Scott groter dat je te gehaast bent, waardoor één van de twee in paniek kan raken en wat jullie hebben wil beëindigen. Daarnaast adviseert hij om niet minder dan die twee keer een date te plannen, omdat je dan het gevoel hebt dat je iedere keer opnieuw moet beginnen.

Houd het casual

Stacy heeft er ook zo haar mening over. ‘Houd het casual. Als jullie elkaar willen zien, maak er dan werk van. Wees niet te behoeftig, maar ook niet afstandelijk.’ Zo loop je niet te hard van stapel, maar laat je hem ook niet zo lang wachten dat het vlammetje dooft.

En zo krijgt jouw sprookje wie weet een héél gelukkig einde.