Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 2 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Single? Maak dan gebruik van dit mooie weer- mannen worden nu namelijk sneller verliefd

Dat we net een beetje gelukkiger zijn als de zon schijnt, is geen nieuws meer. Maar wist je dat de zon er letterlijk voor zorgt dat mannen sneller verliefd worden? Wij leggen het je uit. En ja, maak hier vooral gebruik van als je single bent.

Zo krijg je genoeg vitamine D binnen, als je snapt wat we bedoelen. 😉

Mannen worden sneller verliefd als de zon schijnt

Het lijkt erop dat de zomer begonnen is, en we weten niet van jou, maar wij worden daar heel happy van. Iedereen lijkt gelukkiger te zijn in de zomer en trekt erop uit om die voorraad vitamine D aan te vullen.

Verliefd

En nu komt het leuke nieuws, want het blijkt dus uit onderzoek dat mannen sneller verliefd worden bij mooi weer. Ze krijgen door de zon namelijk een toename in hun testosteronspiegel. Goed om te weten dus als je single bent en opzoek bent naar een nieuwe lover. 😉

Hoe dit precies tot stand komt, is nog niet bekend. Het meer buiten komen en nieuwe mensen ontmoeten kan hierbij ook meespelen. Dit doe je natuurlijk minder snel als het slecht weer is.

Vitamine D

Naast dat het mannen sneller verliefd maakt, is de zon ook goed voor onze vitamine D aanmaak. Die vitaminesoort is onder andere goed voor je botten, tanden, weerstand en het verhoogt je endorfine hormonen (het gelukshormoon).

Je wordt dus niet alleen gelukkig van mooi weer, maar ook gezond en verliefd. Genoeg redenen om naar buiten te gaan en extra veel van de zon te genieten dus deze zomer. 😉

Doe dat natuurlijk wel veilig en smeer je goed in. Voor nieuwe vitamine D aanmaak is 30 minuten buiten zijn al genoeg, en je maakt ook vitamine D aan in de schaduw. Je hoeft dus geen uren te gaan bakken in de zon.

Lees ook: Let the sun shine! Dit recept voor frosé is perfect voor zonnige zomerdagen