Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Beauty en Style 9 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Wist je dat je hoofdhuid ook kan verbranden (zelfs als je genoeg haar hebt?) Zo voorkom je dat

Waarschijnlijk ken je de struggle wel: na een lange stranddag kom je thuis en merk je dat je toch een beetje verbrand bent. Er zijn altijd bepaalde plekjes op je lichaam die net wat harder gaan (en die je ook vergeet in te smeren), maar wist je dat je ook je hoofdhuid kan verbranden? Op je scheiding verbrandt je hoofdhuid namelijk best wel makkelijk en dat wil je natuurlijk liever voorkomen.

De zon op je koppie

Met de zomerse temperaturen zitten we het liefst de hele dag buiten. Op het terras, aan het zwembad of op het strand, overal waar de zon schijnt zijn we te vinden. Voordat je naar buiten gaat, ben je (waarschijnlijk) wel zo verstandig om je lichaam in te smeren, maar onze hoofdhuid vergeten we vaak. Toch gaat je hoofdhuid best wel snel, vooral wanneer je je haar altijd los en in dezelfde scheiding draagt. De zon staat dan namelijk volop op je koppie, maar zonnebrand in je haar smeren is gewoon niet ideaal. Vet haar is wel het laatste waar we op zitten te wachten. Gelukkig vonden wij een oplossing: zonnebrand speciaal voor je haar!

Waarom je hoofdhuid insmeren extra belangrijk is

Een verbrande hoofdhuid kan niet alleen pijnlijk zijn, je verbranden is ook nog eens (net zoals bij andere plekken op je lichaam) slecht voor je gezondheid. Dit vormt een risicofactor voor het ontwikkelen van huidkanker. Je huidcellen gaan dan dood, waardoor je huid gaat vervellen. Elke keer als dit gebeurt, beschadigt je DNA onherstelbaar. Hoe vaker je verbrand, hoe groter het risico op huidkanker wordt. Je hoofdhuid heeft net zoveel risico om te verbranden als andere lichaamsdelen. Het verschil zit alleen in het controleren op moedervlekken en vroege tekenen van kanker. Door jouw lange lokken is je hoofdhuid hier veel lastiger op te controleren en is dit dus alleen nog maar een extra reden om je koppie goed in te smeren.

Speciale zonnebrand

We willen natuurlijk geen vet haar, maar de hele dag een petje of hoed dragen doen we ook niet zo snel. Gelukkig bestaat er ook speciale zonnebrand voor onze hoofdhuid. Wij raden de Malibu Hair & Scalp Protector of de Balea Zonnespray haar bescherming aan. Deze zijn allebei speciaal ontwikkeld voor het haar; verzorgend en waterbestendig. Nu je dit weet kun je dus net voordat de zomer begint en je uren in de zon gaat liggen bakken, nog even een goede zonnebrand kopen om je hoofdhuid te beschermen!

Zo kom je voor eens en altijd van de acne op je billen af