Audrey Garot
Audrey Garot Food 30 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Smullen! Zoveel oliebollen eten we gemiddeld per jaar

Als er één ding is wat écht bij Oud & Nieuw hoort, dan zijn het oliebollen. En het liefst hebben we dan een oliebol in ons ene hand en een lekker glas champagne in ons andere hand. Dat is nou optimaal genieten. Toch eten we stiekem (bijna) allemaal meer oliebollen dan dat we eigenlijk zouden willen. Ben jij benieuwd hoeveel we er gemiddeld per jaar eten? Lees dan snel verder.

De goede voornemens beginnen niet voor niets weer op 1 januari, zullen we maar zeggen..

Zoveel oliebollen eten we gemiddeld per jaar

In november beginnen de meesten van ons al met het eten van het overheerlijke winterse hapje. In december gaan we pas helemaal los, en dan natuurlijk vooral op 31 december, want dan worden de meeste oliebollen gegeten. Dat zien we ook allemaal terug, want er worden er jaarlijks zo’n 100 miljoen verkocht. WHUT?! Ja, het zijn er echt zóveel.. Daarnaast maken veel mensen deze heerlijke hap ook zelf thuis en dus kunnen we wel stellen dat er elk jaar behoorlijk veel oliebollen worden gegeten.

Doordat we allemaal een enorme fan zijn van deze heerlijke snack, zijn we wel benieuwd hoeveel oliebollen we gemiddeld per persoon eten. Het antwoord is kort maar krachtig: we eten zo’n 8 oliebollen gemiddeld per jaar. En dan hebben we de appelflappen en de appelbeignets nog niet eens gehad, die komen er dus ook nog bij.. Whoops!

Een keer iets anders

Ben jij nog opzoek naar een heerlijke snack voor tijdens Oud & Nieuw, maar heb je geen zin meer in die standaard oliebollen?! Dan zijn deze chocolate chip oliebollen met salted caramel misschien wel wat voor jou! Ook een goede tip voor als je niet van krenten houdt, maar dus wel iets in je deeg wilt. Bij dit recept kan je dus de krenten vervangen door chocolade.. Sounds delicious!

Cheers! Deze sparkly cocktails zijn perfect voor Oud & Nieuw