Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 24 nov 2021
Leestijd: 4 minuten

10 manieren hoe je de populaire half-up haartrend kunt dragen

We zijn vaak geneigd om aan een bepaalde haarstijl vast te houden en daar niet meer van af te wijken. Ben je op zoek naar een nieuwe haarstijl? Wij hebben tien manieren gevonden waarop je je haar ‘half-up’ kunt dragen. Perfect voor onder andere een avondje uit!

Laten we snel kijken.

Half-up haarstijl

Naast dat deze haarstijl een gemakkelijke manier is om je lokken uit je gezicht te halen, is het een van de meest populaire looks van het moment. En dat verbaasd ons niets, aangezien vele trends uit de jaren 90 een comeback hebben gemaakt. En nu is het tijd voor de half-up haarstijl.

Daarnaast is deze trend erg veelzijdig en perfect voor zowel stijl als krullend haar. Maar ook de lengte van je haar maakt voor deze haarstijl niet uit. Ben je op zoek naar de perfecte manier voor jou? Dan hoef je niet verder te zoeken! Wij hebben tien voorbeelden van de half-up haarstijl op een rijtje gezet.

1. Kim Kardashian

Chris Appleton, dé pro als het aankomt op het haar van de sterren, postte deze foto in juli 2021. Appleton heeft de voorste plukken naar achter getrokken en maakt het haar vast met een doorzichtig elastiekje. De rest van Kims golvende lokken liet hij op een natuurlijke wijze vallen.

2. Dua Lipa

In Dua Lipa’s videoclip voor het nummer ‘Demeanor‘ stal de strik in Dua’s haar zeker de show. Dit gaf een leuke, maar ook nostalgische draai aan het half opgestoken haar.

3. Jennifer Lopez

De half-up half-down haarstijl is voor J.Lo al een tijdje haar go to en het staat haar prachtig!

4. Doja Cat

Jason Kempin via Getty Images

Op de VMA’s waren veel nineties geïnspireerde looks te zien op de rode loper. Onder andere deze look van Doja Cat viel ons op. Met de vurige rode strepen gecombineerd met haar natuurlijke haar, is dit een leuke variant op de trend.

5. Ariana Grande

Ariana Grande staat bekend om haar hoge paardenstaart, maar voor haar bruiloft in mei 2021 koos ze voor de half-up half-down haarstijl. Ze maakt haar look compleet met een sluier en een strik, en ze zag er prachtig uit!

6. Hailey Bieber

Hailey Bieber houdt van de jaren 90 en gaat met deze look duidelijk voor een Y2K-moment. Met het haar verdeeld in vier secties naar achter getrokken in roze elastiekjes, is ze zeker geslaagd.

7. Beyoncé

In een recente foto van Beyoncé tijdens een avondje uit in Venetië, zien we dat ook zij fan is van de half-up half-down haarstijl. Haar haarstylist Neal Farinah maakte het bovenste deel van haar haar vast in een hoge paardenstaart en krulde haar lokken voor een mooi effect. De voorste plukken scheidde hij door middel van een middenscheiding en liet deze op een natuurlijke manier langs haar gezicht vallen.

8. Olivia Rodrigo

Wij zijn fan van deze Baby Spice geïnspireerde look. Olivia Rodrigo’s haar werd gedaan door haar pro Clayton Hawkins. Hij maakte de look af door Olivia’s natuurlijke haar om de staartjes te wikkelen.

9. Gigi Hadid

Alle aandacht ging tijdens de Met Gala naar Gigi Hadid, die met haar nieuwe kastanjebruine haar entree maakte. Haar half-up look (geïnspireerd door de jaren 60) samen met een Prada haarclip maakt haar look helemaal af!

10. Megan Thee Stallion

Voor een van haar concerten in Londen koos Megan Thee Stallion voor een Kim Possible geïnspireerde haarlook. Ze maakte deze look af met neongroene strepen in het haar, die perfect bij haar nagels en haar outfit paste.

Welke variant op deze haartrend is jouw favoriet?

Ook de ‘spiky bun’ is terug van weggeweest en hier lees je hoe jij de look kan creëren:

De ‘spiky bun’ is terug van weggeweest en dit is hoe jij hem zelf maakt!