Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 23 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

De ‘spiky bun’ is terug van weggeweest en dit is hoe jij hem zelf maakt!

Vind jij het leuk om de experimenteren met verschillende haarstijlen? Goed nieuws, want er gaat een 90’s-geïnspireerde knot viral. De ‘spiky bun’, zoals hij heet, was eerder te zien was bij onder andere Hilary Duff en Alicia Silverstone rond het jaar 1999. Hij is terug van weggeweest en de nieuwe, jongere generatie is fan. Wij ook!

We vertellen je hoe jij deze knot zelf kunt creëren.

De ‘spiky bun’

Ook Amerikaanse celebrities zijn fan van de nieuwe trend, we zagen het onder andere bij Bella Hadid en Kendall Jenner. Bij Billie Eilish was de trend ook te zien, maar zij ging voor een dubbele ‘spiky bun’. De trend geeft ons het nineties-gevoel waar we allemaal van houden, maar het is ook een alternatief voor de messy bun waar we het afgelopen jaar, tijdens de lockdown, zo veel gebruik van hebben gemaakt.

Nog meer knotten

Ook zagen we afgelopen jaar zagen de ‘supermodel bun’, maar deze trend oogt net ietsje chiquer. Daarnaast wordt de knot slanker, strakker en iets lager. Om de volledige look af te maken, kan je de ‘supermodel bun’ afmaken met de baguette tas en smalle zonnebril, die beide een comeback hebben gemaakt in de modetrends.

De spiky bun: Hoe maak je ‘m zelf?

En ook jij kunt deze nieuwe trend gemakkelijk creëren. Op TikTok hebben we veel tutorials gezien die ons vertellen hoe we deze chique look zelf kunnen doen. TikTokker @alishaakaurr heeft een eenvoudige how-to geplaatst op haar account. Ze maakt een middenscheiding en laat de voorste plukken van haar haar los. Vervolgens strijkt ze haar haar glad en doet ze het in een staart. Wikkel je haar in een knot en zorg dat het uiteinden aan de voorkant zit voor de spiky-look.

@alishaakaurr

Y2K spiky bun❤️‍🔥 #hairtutorial #hairtok #hairstyle #hairhacks #hair #hacks #tutorial #WonderWaterDrip #indian #fyp #90s

♬ hot people audio –

Ook TikTokker @miaisobellebarker deelde een tutorial, maar zij krulde haar stekelige uiteinden met een krultang, voor een afwerking dat werkt voor langer haar.

@miaisobellebarker

HAIR TUTORIAL SPIKEY 90’s BUN 🤪🤪🤪🤪🤪🤪🤪 #hairstyles #hair

♬ Peaches – Justin Bieber

Eindig de look met een mooie lipgloss voor dat volledige 90’s effect. En voilà, klaar!

Lees hier alles over de make-uptrends van de herfst en de winter: