Kim van der Blom
Kim van der Blom Lifestyle 18 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze ‘lelijke’ modetrends uit de 90’s maken een grote comeback

Er zijn genoeg modetrends van vroeger die inmiddels niet meer weg te denken zijn, het is dan ook het jaar van de comebacks. Toch zijn er ook ‘lelijke’ modetrends uit de jaren 90, die we liever nooit meer terug willen zien. Items waar we nu zelfs om moeten lachen. Maar toch hebben ze hun weg teruggevonden en zijn het opnieuw modetrends geworden.

Modetrends uit de 90’s

1. Bucket hats

De bucket hat, ook wel bekend als het vissershoedje, was een grote trend in de jaren ’90. Maar na lange tijd weg te zijn geweest, maakte het vorig jaar een comeback. Sindsdien is de trend niet meer weg te denken, terwijl het toch bekend stond als het ‘lelijke vissershoedje’. We moeten toegeven, we hadden het niet verwacht, maar het is een ideale trend. Er zijn ook vele variaties op, dus perfect voor elke outfit. Wij zijn stiekem wel blij dat deze trend een comeback heeft gemaakt. Sterren, zoals Dua Lipa, worden vaak gespot met deze trend.

Neil Mockford / Getty Images

2. Jelly schoenen

Heb jij ze vroeger ook gehad? Herinner je je nog de jelly schoenen van toen je klein was. Ja ook die zijn terug, met verschillende variaties. Zelfs merken als Gucci hebben deze schoenen een nieuw leven ingeblazen.

3. Platform sneakers

Platform sneakers was een van de grootste trends in de jaren ’90. De Spice Girls waren vaak te zien met platform sneakers en met hun reünie uit 2019, kon de trend niet ontbreken. Zeker nu er dit jaar geruchten waren over een nieuwe reünie.

John Stanton / Getty Images

4. Getinte zonnebril

Zwarte glazen in je zonnebril is zo verleden tijd. Voor welke kleur ga jij? Rood net zoals Paris Hilton of misschien neon geel?

Denny Keeler / Getty Images

5. Tuinbroek

Ook de tuinbroek heeft een comeback gemaakt. Het is comfortabel, maar je denkt waarschijnlijk ‘kunnen we die niet beter thuis laten?’ Toch is het weer helemaal terug, maar ook de tuinbroek heeft nieuwe variaties gekregen. Ook in de populaire serie ‘Friends’ zijn de personages Rachel, Monica en Phoebe te zien in tuinbroeken. We hebben afgelopen jaren gezien dat er veel inspiratie uit de serie wordt gehaald voor de mode van nu.

TMDB

Welke modetrend uit de 90’s maakt jou aan het lachen? En welke zou jij nu nog wel dragen?

Dit zijn modetrends uit de 00’s waar we nu om moeten lachen