Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 3 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De nieuwe ‘2000 vs 2021’ make-up trend gaat viral op TikTok en wij zijn geobsedeerd

Veel make-uptrends van vroeger blijven voor altijd in onze gedachten, maar toch verandert onze routine bijna elk jaar. Trends evolueren en dit betekent dat er elk jaar wel een nieuwe hype is op het gebied van beauty-en make-up. Op TikTok worden de trends uit 2000 vergeleken met de trends van nu en het is heerlijk om te zien.

Welke is jouw favoriet?

TikTok make-uptrend

Eén ding aan de jaren 90 en de zero’s die we niet zullen vergeten is de make-up. Hoewel we er nu vaak terugkijken met spijt, hebben we er ook veel van geleerd. Denk aan Britney Spears met paarse oogschaduw of de dunne wenkbrauwen van Christina Aguilera. Wie kan dat nou vergeten?

Tegenwoordig besteden we veel tijd in onze make-up, terwijl je in het begin van 2000 zo klaar was. De jaren negentig was een tijdperk van experimenteren. In die tijd gingen ze vaak voor glitter, maar we tegenwoordig is een ‘moeiteloze glam’ normaal. TikTok laat ons veel trends en hypes zien en dat vinden we hartstikke leuk. .

Enorm verschil

Er gaat nu een hele grappige video rond die deze twee ‘tijdperken’ bij elkaar voegt.

TikTokker @lenkalul probeert de nieuwe trend uit. Aan de ene kant zie je make-up uit 2000, met dunne wenkbrauwen, een heftige roze blush en lichtblauwe oogschaduw. Maar ook de omlijnde lippen en heftige eyeliner kunnen niet ontbreken.

Aan de kant van 2021 zien we hoe deze TikTokker kiest voor een een goed gehydrateerde basis, subtiele contour, natuurlijke wenkbrauwen en mooie oogschaduw. Om de look af te maken kiest ze voor eyeliner en glanzende lippen. Wat een verschil! Bekijk hieronder de video:

@lenkalul

makeup trends in 2000s VS now ❤️‍🔥 ib @__bexbeauty__ musicAd #makeup #makeuptutorial #2000s #viral #makeupchallenge #makeupartist

♬ SAD GIRLZ LUV MONEY Remix (feat. Kali Uchis and Moliy) – Amaarae & Kali Uchis

De video heeft op dit moment 69 duizend likes en bijna 300 reacties. Een persoon reageerde onder de video: ‘De jaren 2000 zijn zo mooi!!’, terwijl een ander zei: ‘2021 is de beste tijd voor make-up.’ En nog iemand schreef: ‘Ik kan niet aan boord komen met wenkbrauwen uit de jaren 2000.’

Ben jij team 2000 of team 2021?

OMG! Nikkie de Jager neemt ‘The Power of Make-Up’ video op met Adele