Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 3 dec 2021
Leestijd: 3 minuten

Kijkers van Expeditie Robinson zijn blij met afvaller tijdens eilandraad

Donderdagavond zaten de kijkers weer voor de tv om naar een nieuwe aflevering van Expeditie Robinson te kijken. Het programma wordt nu erg spannend, want de halve finale is erg dichtbij. Maar ook deze week wordt er iemand naar huis gestemd en de kijkers waren erg blij met het resultaat.

Over wie zou dit gaan?

Expeditie Robinson

Do, Annemiek, Robbert en JayJay strijden voor immuniteit in de laaste aflevering van Expeditie Robinson. De kandidaten hadden het erg zwaar, ze hadden veel honger en voelden zich zwak. JayJay won de vorige proef en mocht toen naar Winnaarseiland, helaas verloor hij daar de proef en moest hij terug naar het eiland. Maar niet voordat hij daar een uitgebreide lunch kreeg, die bereid werd door een chef-kok.

Maar ook de andere drie kandidaten werden verwend. Ze kregen een grote octopus en hadden hierdoor voor het eerst weer een goede maaltijd. Daarna was het weer tijd voor een proef. De proef bestond uit een puzzelopdracht en er moest ook gezwommen worden. Robbert en JayJay zijn beide goede zwemmers dus even leek het er op dat een van die twee ging winnen. Do was uiteindelijk toch sneller met de puzzel en won hiermee immuniteit.

Expeditie Robinson: tactische spelers vinden het niet nodig om naar ‘winnaarseiland’ te gaan

Kijkers zijn klaar met Annemiek

Het is ondertussen al duidelijk geworden dat Annemiek het niet zo goed kan vinden met Sandra, maar de kijkers zijn er een beetje klaar mee. Sandra, die van beroep kok is, is erg waardevol voor de andere expeditieleden. Toch was Annemiek hier het niet mee eens, zij vond namelijk dat ze wel erg grote porties maakte, waardoor het eten snel op was. Maar het bleef niet bij één opmerking, hierdoor waren de kijkers er wel klaar mee. Een kijker schreef op Twitter: ‘Annemiek direct weer bitter over Sandra, get over it pls’

Eilandraad

Eerder verloor Annemiek haar bondgenoot Sterrin tijdens de vorige eilandraad. Nu Do de proef heeft gewonnen, zag het er niet goed uit voor Annemiek. Om zichzelf te proberen te redden, probeert ze Robbert te overtuigen om op JayJay te stemmen. ‘Als hij slim is, stemt hij gewoon op JayJay!’ zegt Annemiek.

Maar ondanks deze tactische zet vertelt Robbert dit plan aan Do en JayJay: ‘Ik denk dat Annemiek op JayJay-gaat.’ Tijdens de eilandraad werd snel duidelijk dat Annemiek het spel moest verlaten. Uiteindelijk had ze twee stemmen gekregen en JayJay maar een. ‘Ik dacht op dag twaalf al dat mijn expeditie voorbij was. Ik heb sindsdien reservetijd gehad met deze leuke mensen’ vertelt ze tegen Kaj en Nicolette.

Kijkers van Expeditie Robinson woest déze over actie van Britte