Kim van der Blom
Kim van der Blom Entertainment 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Kijkers van Expeditie Robinson woest déze over actie van Britte

Kijkers zaten zondagavond weer vol verbazing te kijken naar het programma Expeditie Robinson. Het spel wordt volop gespeeld en ook de altijd vrolijke Britte speelt het spel hard mee. Kijkers zijn echter niet blij met haar actie in deze aflevering.

Spoileralert!

Expeditie Robinson wordt hard gespeeld

Vorige week hebben we gezien hoe René van Meurs naar huis werd gestuurd. Jasmine had vorige de immuniteitsproef gewonnen en mocht hierdoor naar Winnaarseiland. Ze had hierdoor geen idee wat er allemaal tijdens de eilandraad had afgespeeld. Vele vragen spoken door haar hoofd. Hoeveel stemmen hebben Britte en Yuki nog? En heeft Yuki zijn immuniteitsring ingezet?

Jasmine wilde de immuniteitsproef winnen, zodat zij veilig zou zijn tijdens de eilandraad. Maar helaas viel zij als eerste af en toen Yuki (met nog vier stemmen) afviel, wist ze dat ze in de gevarenzone was beland. Uiteindelijk won Anouk de proef en vertrok ze gelijk naar Winnaarseiland.

Strategisch spel

Britte en Yuki veranderden per minuut van strategie en wisten niet wat ze moesten doen. Meerdere plannen kwamen er voorbij.. Eerst wilde Yuki liegen dat hij zijn immuniteitsring wel had ingezet tijdens de eilandraad. Vervolgens verstopte hij zijn ring, zodat Jasmine deze niet zou vinden. Toch leek dit hem uiteindelijk geen goed plan. Volgens Britte was het ‘de grote Yuki-show’ geworden, maar uiteindelijk speelt zij zelf het spel om Jasmine eruit te krijgen.

Persoonlijk bedrog

De drie overgebleven kandidaten kwamen bij elkaar om de eilandraad te bespreken. Britte zegt tegen Jasmine dat ze ‘eerlijk’ tegen haar wil zijn en zegt vervolgens dat iedereen op haar moet stemmen. Britte vond het eerlijk om haar naar huis te stemmen omdat zij het minst aantal stemmen heeft. Hierdoor houden Yuki en Jasmine genoeg stemmen over voor een volgende eilandraad. ‘Ik zie hoe Britte maar doorgaat en doorgaat en dit beetje bij beetje geloofwaardiger maakt’, zegt Yuki. ‘Het is waanzinnig, maar ook heel verdrietig. Als ik naar de overkant kijk dan zie ik Jasmine in totale paniek. In totale verwarring. Dit gaat veel verder dan een tactische move, dit is echt persoonlijk bedrog.’

Kijkers niet blij met actie van Britte

Tijdens de eilandraad wordt het voor Jasmine duidelijk dat ze weer in de maling is genomen. Britte wilde nog niet naar huis en uiteindelijk heeft Jasmine de meeste stemmen gehad. Maar Britte blijft haar spel spelen en doet net alsof ze niet wist dat Yuki ook op Jasmine ging stemmen.

Kijkers vonden dit een nare actie en Twitter staat dan ook vol met reacties:

Expeditie Robinson is elke donderdagavond om 20.30 uur en zondagavond om 20.00 uur te zien op RTL4.