Zara Bircan
Zara Bircan Love & Seks 7 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Volop aan het daten? Met deze 3 gouden tips wordt je volgende relatie geweldig

Voordat je begint aan een nieuwe relatie is het altijd handig om te kijken naar de compatibiliteit. Passen jij en je nieuwe vlam wel zo goed bij elkaar als je denkt? Met de volgende tips kom jij zeker weten in een goede relatie terecht.

Om erachter te komen hoe goed jij bij een nieuwe partner past, is het belangrijk om eerst te gaan daten. Vanuit daar beslis je of je erin door wilt gaan of niet.

Gouden tips voor je een relatie aangaat

Van onze vorige relaties kunnen we veel leren, zeker als we weer in een nieuwe willen stappen. Met de volgende tips weet jij zeker dat je voortaan aan een goede relatie begint.

1. Kijk naar wat je zoekt in een relatie

Een ander is niet verantwoordelijk om zich aan jouw eigen opgestelde verwachtingen of eisen te voldoen. Kijk dus niet naar wat jij van de ander verwacht, maar ook wat vanuit jou nodig is om een relatie te laten werken. Als team werk je dan ook samen om iets te laten werken. Vind jij communicatie en vertrouwen belangrijk, dan is het beter om hiernaar op zoek te gaan.

2. Wees niet te streng

Van ons krijg je nooit te horen dat jij genoegen moet nemen met minder. Maar beoordeel iemand niet gelijk op de eerste indruk. Je kunt altijd nog leren hoe jullie het best met elkaar omgaan. Als je partner van je gaat houden, is het geen probleem om moeite te steken in verbeteringen.

3. Kijk naar wat je écht nodig hebt om gelukkig te zijn

Heeft je potentiële lover een knappe kop, maar praten jullie nooit over diepgaande onderwerpen? Niet gelijk problematisch, maar als jij dat boven alles nodig hebt voor een goede relatie, is het beter om hiernaar op zoek te gaan. Kijk minder naar wat je partner heeft (zoals een goede baan of een vereiste lengte) en focus op wat jullie samen hebben.

Lees ook: