Steffi Rijnders
Steffi Rijnders Love & Seks 10 jun 2023
Leestijd: 3 minuten

5 dingen die je kunt doen waardoor mensen jou een stuk aantrekkelijker gaan vinden

Een glimlach, een verzorgde uitstraling en zelfverzekerdheid: het zijn een aantal factoren die als aantrekkelijk worden gezien. Naast deze drie factoren zijn er nog een aantal dingen die je kunt doen, waardoor andere mensen jou aantrekkelijker zullen vinden. Hiervoor hoef je dus geen afgetraind lichaam te hebben, hoef je niet mega knap te zijn of lang blond haar te hebben, het zijn gewoon kleine uiterlijke kenmerken of gedragseigenschappen die jou een stuk aantrekkelijker kunnen maken.

Verzorgd zijn

Mensen die een verzorgd uiterlijk hebben worden als aantrekkelijk gezien. Waarschijnlijk ben je echt wel verzorgd, maar kleine dingen zoals vet haar en afgebrokkelde nagellak worden toch als minder verzorgd gezien. Uit onderzoek blijkt zelfs dat wanneer je niet in staat bent om jezelf goed te verzorgen, je waarschijnlijk ook je toekomstige kinderen niet goed zal verzorgen. Dat is nou juist iets wat je (aan je misschien wel toekomstige partner) niet wil uitstralen.

Zelfvertrouwen uitstralen

Als je zelf gelooft dat je leuk, knap en lief bent, gaan andere hier ook in geloven. Ook al voel je je niet altijd even zelfverzekerd, je kunt wel zelfverzekerd overkomen. Hiervoor hoef je alleen maar een beetje op je houding te letten. Hou je schouders naar achter, je kin omhoog en probeer mensen echt aan te kijken. Zo kom je gelijk een stuk zelfverzekerder over en dat is nou eenmaal aantrekkelijk.

Vriendelijk zijn

Naast uiterlijke kenmerken, zijn jouw innerlijke kenmerken ook iets waar veel mensen op vallen. Ben je aardig, lief en behulpzaam? Jouw crush gaat je hierdoor waarschijnlijk veel aantrekkelijker vinden. Door gewoon even bedankt te zeggen in een restaurant wanneer je je drankje ontvangt of door gedag te zeggen tegen een schoonmaakster op kantoor, deze kleine dingetjes zullen mensen opvallen waardoor ze jou ineens een stuk leuker vinden. Hoe knap je ook bent, als je niet vriendelijk bent tegen andere mensen, zal je crush je waarschijnlijk een stuk minder aantrekkelijk vinden. Hoe aantrekkelijk je gevonden wordt, heeft dus niet alleen te maken met hoe je eruit ziet, maar ook met hoe je je gedraagt.

Geen hard to get spelletjes

Iemand een beetje uitlokken en een beetje mysterieus zijn, kan voor sommige heel aantrekkelijk zijn. Maar anderen laten raden hoe jij je voelt, daar kun je beter mee stoppen. Een onderzoek van wetenschappelijk tijdschrift PNAS wijst namelijk uit dat als het om gevoelens gaat, dat zowel mannen als vrouwen het aantrekkelijker vinden om de gevoelens van de andere te begrijpen.

Een leuk leven hebben

Mensen die een leuk leven hebben, worden als veel aantrekkelijker gezien, maarja da’s wel een vrij lastig punt. Wat is leuk? Het belangrijkste is dat jijzelf gelukkig bent met het leven dat je hebt, laten we dat vooropstellen. Als jij een goede baan hebt, leuke dingen doet, een hobby hebt en een fijne vriendenkring om je heen hebt, word je voor veel mensen een stuk interessanter. Waarschijnlijk zul je hier zelf ook vol passie en positiviteit over praten en dit kunnen andere mensen alleen maar waarderen. Ook al heb jij een beetje een gekke passie, schaam je hier vooral niet voor. Mensen vinden het gewoon aantrekkelijk als je ergens enthousiast over bent.

Je kunt nu dus oogdruppels nemen voor ‘wittere ogen’ en heel TikTok is al fan