Emma Toussain
Emma Toussain Gezondheid 7 sep 2023
Leestijd: 5 minuten

Met deze tips sta jij altijd zelfverzekerd en mooi op een foto

Met de opkomst van social media en telefoons met kwalitatief goede camera’s is de kans dat je op een foto gezet wordt steeds groter. Een feestje? Foto. Uiteten met vriendinnen? Juist, een foto. Op het strand? Je raadt het al, foto. Maar wat als je het gevoel hebt dat iedereen om je heen goed op foto’s staat, behalve jij? De foto’s worden zonder nadenken op sociale media geplaatst, waar iedereen ze kan zien. Dat kan soms knap lastig zijn als je je onzeker voelt.

Met deze tips sta jij mooi én zelfverzekerd op een foto.

Alles wordt gedeeld

Jaren geleden waren foto’s vaak momentopnames, leuke herinneringen waar je op terug kunt kijken. Met de opkomst van sociale media is het delen van foto’s een stuk makkelijker geworden. Je maakt een foto en met een aantal klikken kunnen al jouw volgers deze foto zien en delen. Ook verwachten veel mensen steeds meer van zichzelf als het aankomt op de gedeelde foto’s. De druk van de ‘perfecte Instagramfoto’ wordt steeds groter. Dat is jammer, want zo zijn er ook heel veel mensen die hier onzeker door worden. Ga jij graag met je vriendinnen op de foto maar voel jij je altijd ongemakkelijk? Heb je het gevoel dat de rest precies weet hoe zij moeten poseren?

Wij helpen je graag op weg. Het gaat niet om ‘mooi’ op de foto staan, maar je moet je wel zelfverzekerd voelen. Als je zeker bent van je zaak dan straal je dat ook uit en is er geen foto waar je niet goed op staat.

Oefen met poseren

Op Albelli.nl zijn genoeg tips te vinden. Voel jij je altijd ongemakkelijk zodra je een houding moet aannemen? Je bent gelukkig niet de enige. Het beste wat je kunt doen, is thuis voor de spiegel gaan zitten en gewoon simpelweg te oefenen met poses. Zo leer je het beste wat goed werkt voor jou.

Sta nooit boven de camera

Zorg er altijd voor dat de camera nooit lager is dan jij. Dan wordt er van onderen een foto gemaakt en dan zorgt altijd voor onderkin-en neusgat situaties.

Zoek uit wat je goede kanten zijn

Veel mensen hebben een ‘goede’ kant van hun gezicht. Dit betekent natuurlijk niet dat een kant van je gezicht niet mooi is, maar veel mensen hebben een voorkeur. Als je bijvoorbeeld liever met de rechterkant van je gezicht gefotografeerd wordt, kan je hier op inspelen tijdens het fotomoment. Heb je geen idee wat je ‘betere’ kant is? Ook dit kan je thuis oefenen. Het is natuurlijk helemaal mooi als je geen voorkeur hebt, dan hoef je je daar in ieder geval geen zorgen om te maken.

Kin naar beneden en borst vooruit

Een manier om zelfverzekerd op een foto te staan is om je kin naar beneden te duwen (wel zo natuurlijk mogelijk) om je borst vooruit te doen en om je schouders te laten zakken. Dit komt over als een open en zelfverzekerde houding omdat je je niet verstopt achter bijvoorbeeld je armen. Probeer het maar eens!

Last van een ‘neplach’ op een foto? Denk aan iemand waarvan je houdt, zoals je partner of huisdier

Ben je tevreden met je poseerkunsten maar heb je wel last van een ‘neplach’? Dit kan ook wat ongemakkelijk en niet oprecht ogen. Hoe los je dit op? Denk tijdens het fotomoment aan iemand waar van je veel houdt. Dit kan je partner zijn, je moeder, je beste vriendin of misschien wel je huisdier. Je lacht dan ook automatisch met je ogen waardoor het er een stuk oprechter uit ziet.

Ga je naar een feestje en ben je benieuwd hoe je toch goed uit kan zien op die gevreesde feestfoto’s? Ook daar hebben we tips voor.

Doe een flitstest

The Every Girl geeft een aantal tips hoe je er qua make-up goed uit kunt zien op een foto. Ook niet geheel onbelangrijk! Een goede manier om te kijken of je make-up goed zit voor een feestje is om thuis te testen met de flitser van je telefoon of camera. Zo kan je make-up er in kunstlicht prima uitzien, maar als er een flitser aan te pas komt heb je op eens foundation strepen, of is de contour wel heel heftig aangezet. Als je thuis test met de flitser kun je deze foutjes nog corrigeren.

Gebruik finishing powder

Als je naar een feestje gaat waar het warm wordt (denk aan een zomerfeestje, of een nachtclub) denk er dan ook aan om finishing powder te gebruiken. Het zal niet de hele nacht blijven zitten, maar het gaat het glimmen tegen. Je kan je poeder ook meenemen en tussentijds bijpoederen.

Gebruik voor de verandering geen producten met SPF

Je zal ons dit nooit meer horen zeggen, maar gebruik tijdens een feestje (tenzij overdag buiten in de zomer) geen SPF. SPF zorgt voor een witte reflectie, wat zal betekenen dat je huid ‘reflecteert’ zodra er een foto met flits wordt gemaakt. Je zal dan zien, je hele gezicht slaat wit uit.

Vul je wenkbrauwen in

Wenkbrauwen zijn ontzettend belangrijk om je gezicht vorm te geven. Als je van jezelf lichte wenkbrauwen hebt, helpt het om deze goed in te vullen. Als er dan een foto wordt gemaakt dan vallen ze in ieder geval niet weg.

Heb je kleine ogen? Dan zet je met deze tips eyeliner als een professional.

Nu zijn dit natuurlijk tips om je mooier te laten voelen, zodat je hopelijk wat zekerder wordt. Je moet altijd doen waar jij je goed bij voelt, want wij geloven dat iedereen mooi is en mooi op een foto staat. Nu moet je dat zelf ook zo vinden!