Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 3 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Kleine ogen? Met deze 5 tips zet jij eyeliner als een professional

Als jij van nature kleine of hangende oogleden hebt, kan het soms ontzettend ingewikkeld zijn om make-up aan te brengen. Als je net zo je best hebt gedaan op je eyeliner of oogschaduw is het natuurlijk zonde als dit niet uitpakt zoals je je had voorgesteld.

Eyeliner

Mensen met grote oogleden hebben het iets makkelijker met aanbrengen van make-up. Zij hebben een grotere oppervlakte om mee te werken en de make-up is dan ook vaak gewoon goed zichtbaar. Voor mensen met kleinere of hangende oogleden is het vaak een gevecht om de de ooglook zo te krijgen dat hij zichtbaar is. Ook verzamelt de eyeliner of oogschaduw zich vaak in de oogplooi en blijft het niet netjes zitten.

Als een professional

Celebrity make-upartiest Katie Jane Hughes vertelt haar ultieme tips aan InStyle. Je hebt mazzel, want het is zeker mogelijk om de perfecte eyeliner te zetten, ook met kleine of hangende ogen. Het enige wat je nodig hebt is de juiste kennis, techniek en producten.

Tip 1: Gebruik een creamy eyeliner pen en penseel

Als je nog geen pro bent in het aanbrengen van eyeliner, dan kliknkt een eyelinerpen misschien makkelijk maar je ziet ook meteen elk klein foutje. Met een crème of geleyeliner kan je met een scherpe kwast een lijntje trekken maar omdat het gel is kun je het zelf nog gemakkelijk bijtekenen als je lijn niet helemaal recht is.

Tip 2: Kijk recht naar voren

De meeste mensen hebben de neiging om hun kin op te tillen als ze eyeliner aanbrengen. Maar Hughes adviseert juist om recht in de spiegel te kijken. Zo zie je je ogen namelijk in hun natuurlijke stand en kan je goed zien waar de plooien zitten.

Tip 3: Fan van winged eyeliner? Probeer geen wing te tekenen

Als je toch bezig bent met de gel eyeliner, dan kan je ook gaan voor een winged eyeliner. Een ‘wing’ zorgt voor een elegante en klassieke uitstraling, mits je het goed aanbrengt natuurlijk. Hughes onthult de beste manier om te beginnen met een wing: ‘Als je geen vaste hand hebt, ga dan niet zelf proberen een wing te tekenen. De kans dat hij op beide ogen gelijk is is heel klein. Probeer liever om je gelliner ‘uit te vegen’. Ook vertelt ze: ‘Pak een beetje product op je kwastje en zorg dat je je lijntje als het ware uitveegt. Maak de wing ook niet te lang! Een paar milimeter kan al voor een andere uitstraling zorgen.’

10 make-uptrends die je wil dragen tijdens je online meetings deze winter

Tip 4: Til je wing wat omhoog voor een open blik

Om je ogen wat te ‘liften’ kan je ervoor kiezen om de wing (zoals hierboven beschreven) wat omhoog te draaien. Zorg dat je wing wijst naar het uiteinde van je wenkbrauw. Door deze tip lijken je ogen vaak wat minder te hangen.

Tip 5: Zorg voor genoeg make-upremover en wattenstaafjes als redmiddel

En als laatste.. zorg dat je je eyeliner ook kunt bijwerken. Je hoeft je lijntje er niet helemaal af te halen als het mislukt is. Dat is zonde van je werk en je oog wordt vaak ook rood van het boenen. Ben je uitgeschoten? Pak een wattenstaafje en probeer met water je eyeliner bij te sturen. Heb je een waterproof eyeliner? Gebruik dan ook wat make-upremover. Heb je een wing gemaakt maar ben je niet helemaal blij met hoe het eruit ziet? Dan kan je ook met een wattenstaafje je wing ‘bijschaven’.

Ben je fan van eyeliner? Probeer dan ook eens de trendy bruine variant.