Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 3 sep 2022
Leestijd: 2 minuten

Angel numbers: alles over het engelengetal ‘999’

Angel numbers: waarschijnlijk zie je dit onderwerp weleens voorbijkomen op TikTok. Het zijn cijfers die jij vaak ziet, waarmee het heelal jou iets probeert te vertellen. Als je openstaat voor numerologie, natuurlijk. Vandaag hebben we het over het engelengetal ‘999’, want deze heeft een bijzondere betekenis.

Pin jij vaak €9,99? Dan is dat misschien een teken.

Wat is numerologie?

Iedereen die openstaat voor spiritualiteit, heeft weleens gehoord van angel numbers of engelengetallen. De numerologie is een breed aspect van spiritualiteit, waar geïnteresseerden zich bezighouden met de symbolische betekenis van getallen. Het is het idee dat getallen een bepaalde energie of betekenis met zich meedragen in het universum. Een onderdeel daarvan zijn de veelbesproken angel numbers. 

Wat zijn engelengetallen?

Als je dezelfde reeks herhalende getallen op verschillende plaatsen ziet – zoals op nummerplaten, bonnetjes, klokken en in adressen – zijn dit misschien wat numerologen je ‘engelengetallen’ noemen. Dit soort getallen kunnen enkelvoudig zijn (1 tot en met 9), maar kunnen ook een reeks van herhalende getallen zijn (zoals 333, 11:11 of 66).

De betekenis van engelengetal ‘999’

Als we even niet zo lekker in ons vel zitten, gaan we soms in retail-therapie. Guilty. Zie jij dat je vaak €9,99 hebt gepint? Dan is dat wellicht een teken van het universum. Maar wat proberen ze je te vertellen?

Als je dit getal vaak ziet passeren, dan betekent het dat afsluiting onderweg is. In de numerologie vertegenwoordigt het getal 9 het einde van een cyclus. Het zien van dit herhalende getal is een van de meest spirituele boodschappen die je kunt krijgen omdat 9 staat voor verlichting, zelfkennis en wijsheid.

Als je steeds 999 ziet, is het tijd voor wat selfcare en zorgen dat jij op een goede plek bent. Of dat nou betekent dat je een avondje tijd voor jezelf neemt, of dat je bijvoorbeeld op zoek gaat naar een baan die beter bij jou past: dat is aan helemaal aan jou! Je bent klaar om verder te gaan en het oude los te laten.

999 in de liefde

In de liefde heeft dit engelengetal een andere betekenis. Dus vriendin, je hoeft de persoon in kwestie niet te laten gaan. In tegen deel zelfs: het is een héél goed teken. Denk je aan iemand wanneer je het engelengetal ziet? Dan betekent dit dat die persoon emotioneel erg volwassen is en dat jullie zielsverwanten zijn.