Emma Toussain
Emma Toussain Carriere 16 nov 2023
Leestijd: 2 minuten

5 geldlessen die je kunt leren van Gen Z (ja echt)

We leren heel veel van de ouderen om ons heen, die hebben veel ervaring en zijn vaak ook hartstikke slim. Maar.. je kunt ook leren van de jongere generatie. Ze pikken dingen vaak sneller op en zijn meer in touch met wat er nu speelt, vooral onder eigen doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan Gen Z, die doen de dagelijke dingen op een hele eigen manier.

5 geldlessen die je kunt leren van Gen Z

“Je moet een studie afmaken, je moet fulltime werken..”, allemaal uitspraken die je vast wel eens gehoord hebt van een volwassene om je heen. En terwijl het heel goed is om aan je toekomst te werken, hoeft dat niet altijd op de traditionele manier. Gen-Z weet hoe je het anders moet doen, in elk geval veel beter voor je ✨mental health✨.

Dingen die je van Gen Z kunt leren? Best veel.

1. Side hustles

Eén fulltime baan? Da’s heel ouderwets. Inmiddels heeft iedereen wel een goeie side hustle: social media, digital marketing, seo, een extra oppasbaantje.. op allerlei manieren komt er geld binnen zodat je jezelf goed kunt onderhouden.

2. Manifesteren

Een manier meer geld binnen te harken is volgens veel Gen Z’ers door te manifesteren. Manifesteren is eigenlijk een realiteit creëren met je gedachten, door je bepaalde dingen heel sterk in te beelden en door het uit te spreken. Geloven dat je het waard bent om geld te hebben, is een goeie gedachte.

3. Geen 9 tot 5 en ga niet pas op je 67e met pensioen

Gen Z’ers willen niet hard werken.. dat hoor je vaak. Of zijn ze niet gewoon slimmer? Minder werken voor hetzelfde geld? Deze generatie vindt het heel belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en dan vooral voor je mentale gezondheid.

4. Denk na over de uitbreiding van je familie

Een gezin stichten? Gen Z denkt wel twee keer na. Hoe ga je je kinderen opvoeden? Heb je wel genoeg geld voor ze? Allemaal vragen waar zij zich toch mee bezighouden. Je wil namelijk zelf niet in de problemen komen en je kids al helemaal niet benadelen.

5. Kleding verkopen

Draag je iets niet meer? Verkoop het dan! Lekker duurzaam en je verdient er toch ook iets mee.

Uitgaan van acht uur ‘s avonds tot twaalf uur ‘s nachts? In déze club kan het