Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Love & Seks 9 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

5 manieren om een awkward date een nieuw leven in te blazen

Iedereen heeft dit volgens mij wel eens meegemaakt, je bent op een date – en je weet dat het de verkeerde kant op gaat. Tsja, geen idee wat je moet doen maar deze date wordt awkward. Dan zit je tegenover elkaar, je kijkt elkaar aan en lacht nerveus. HELP, wat nu? Hoe krijg je deze awkward fibes weg en blaas je je date een nieuw leven in?

Wij geven je 5 manieren waarop je een awkward date om kan draaien.

Awkward date

Maak je vooral geen zorgen, want dit gebeurd iedereen. Een slecht begin van een date betekend niet dat dit niets kan worden.

1. Sla de saaie vragen over

Laten we eerlijk zijn, interesseert het jou echt hoeveel broers en zussen iemand heeft? Waarschijnlijk niet … Dus waarom zou je het dan vragen? Probeer het gesprek interessant te houden door vragen die je echt interesseren. Dat zal echt werken.

Bedenkt vooraf eens wat je wilt vragen en écht wilt weten. Bedenk daarnaast ook wat jij wilt vertellen en waar je echt gepassioneerd bent. Dan zal je geen probleem hebben om je date op gang te houden.

2. Let op je houding tijdens een akward date

Als je de date saai vindt, of je bent heel nerveus, dan kan je dat goed verschuilen door je houding aan te passen. Houd je schouders naar achteren, kin omhoog en maak eens oogcontact met je date. Je houding zal er echt voor zorgen dat je negatieve houding weggehaald wordt.

3. Wees eerlijk

Je hoort het de laatste tijd veel vaker – vertel je date gewoon dat je zenuwachtig bent. Het heeft ook iets charmants. Wees niet bang om toe te geven dat de akward date niet lekker verloopt. Gooi er dan een zin in, zoals: “Jeetje awkwaaard, vertel mij eens welke serie jij in één keer uitgekeken hebt?” Het zou een goede oplossing kunnen zijn – als je het durft 😉

4. Houd je telefoon in je tas tijdens je awkward date

Wist je dat een telefoon één van de grootste aanleidingen is van een awkward date. Waarschijnlijk kennen we het allemaal – dat je allebei naar telefoon aan het staren bent en even niet weet hoe het verder moet. Om dit op te lossen is er een heel makkelijke oplossing, namelijk spreek van te voren af om niet op je telefoon te kijken.

Heb je dat probleem in één keer opgelost.

5. Leer om actief te luisteren

Als je niet luistert naar iemand, kan het gesprek nooit lekker gaan lopen. Leg dus al je focus dus op je date en zo zorg je ervoor dat het niet awkward wordt. Dit is echt dé tip om een awkward date te voorkomen.

Lees ook: Herken je één van deze 5 dingen bij je ex – dan is hij/zij nog niet over je heen