Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 15 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

6 fouten die we allemaal wel eens maken in onze relatie

Het hebben van een relatie is leuk. Heel erg leuk. Maar soms kunnen we onszelf een beetje kwijtraken.. Als je iemand héél erg leuk vindt, kan je je soms anders gaan gedragen. Geen zorgen, het overkomt ons allemaal wel eens.

Relatie

We doen allemaal wel eens dingen die de ander niet leuk vindt, maar je kan ook té ver gaan. Let goed op de onderstaande punten. Doe jij deze dingen wel eens?

1. Te aanhankelijk

Dit komt vaak voor aan het begin van de relatie, dan wil je graag áltijd samen zijn. Pas op, want soms heeft je partner ook wat tijd voor zichzelf nodig.

Laat je lover nooit gaan als je de volgende 8 dingen over diegene kan zeggen

2. Aan jezelf twijfelen (en aan de relatie)

Het is echt oké om af en toe onzeker te zijn en dit ook te uiten. Maar je hoeft niet altijd aan jezelf te twijfelen. Je partner heeft jou uitgekozen omdat jij de leukste, liefste en knapste bent in zijn of haar ogen. Ziet hij een toekomst met je? Je leest het hier.

3. Jezelf veranderen voor de ander

Het kan zijn dat jij en je partner qua persoonlijkheid veel verschillen en dat jij je best gaat doen om ‘leuk’ gevonden te worden. Jezelf veranderen voor de ander is nooit de bedoeling, want dat houdt je niet lang vol. Iedereen verdient het om samen te zijn met iemand waarbij je volledig jezelf kan zijn.

4. Te snel gaan in de relatie

Iedereen heeft zijn of haar eigen tempo en als jij té snel gaat, dan kan dat de ander afschrikken. Wil jij na 2 dagen verkering al bij een familieverjaardag zijn? Of na 2 maanden al gaan samenwonen? Check eerst bij je partner hoe hij/zij zich voelt, voordat je ideeën gaat opdringen.

5. Geen aandacht meer voor je vrienden

Als je alleen maar oog hebt voor je nieuwe liefde, kan je je vrienden soms wat uit het oog verliezen. Dit is vervelend voor je vrienden, maar het is ook prettig als jullie niet alleen op elkaar aangewezen zijn.

6. Altijd gelijk willen krijgen

Als jij vindt dat je altijd gelijk hebt dan kan dit zorgen voor wrijving tussen jou en je partner. Er is niks mis met voor jezelf opkomen maar probeer wel genoeg te luisteren. Niemand heeft altijd gelijk en er zijn altijd twee kanten van het verhaal. Een relatie is hard werken!

Dit heb je nodig: 10 kleine gewoontes die je leven gelijk beter maken