Emma Toussain
Emma Toussain Lifestyle 25 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Ook jouw trouwe viervoeter heeft weekend: dit zijn de 6 leukste activiteiten om met je hond te doen

Als hondenliefhebber weet je vast dat je hond niet alleen een huisdier is, maar ook een trouwe metgezel die altijd klaar staat voor avontuur. Er zijn talloze leuke activiteiten die je samen met je hond kunt doen om jullie band te versterken en jullie beiden te vermaken. Jij hebt weekend, maar je hond ook. Je hoeft niet te werken dus dat betekent extra aandacht en extra leuke dingen doen. Beetje inspiratie nodig? Dat geven wij je.

Wandelen en Hiken

Wandelen en hiken zijn leuke activiteiten om te doen met je hond. Het is niet alleen goed voor de lichaamsbeweging van jullie beiden, maar het geeft jullie ook de kans om de natuur te verkennen. Kies een wandelroute die geschikt is voor honden en geniet van het buitenleven. Zorg ervoor dat je altijd voldoende water en een snack meeneemt voor je hond.

Zwemmen

Veel honden houden van zwemmen, dus waarom niet samen een duik nemen in het water? Of het nu in een meer, rivier of de oceaan is, zwemmen is een leuke en verfrissende activiteit die jullie beiden zeker zullen waarderen. Zorg ervoor dat je hond weet hoe hij veilig moet zwemmen en houd altijd toezicht. En neem een handdoekje mee voor in de auto terug 😉

Hondensport

Er zijn verschillende soorten hondensporten, zoals agility, flyball en obedience, waarbij je hond getraind wordt om verschillende uitdagingen aan te gaan. Deze sporten bieden zowel lichamelijke als mentale stimulatie voor je hond en kunnen ook een geweldige manier zijn om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt speciale hondenparkjes met verschillende attributen om te oefenen, vooral leuk als het lekker weer is.

Spelen in het park

Een bezoek aan het park kan een geweldige manier zijn om tijd door te brengen met je hond. Je kunt een frisbee, bal of ander speelgoed meenemen en samen spelen. Veel parken hebben ook speciale parken waar je hond kan socialiseren met andere viervoeters. Gewoon even lekker rennen is vaak al genoeg.

Kamperen

Als je van kamperen houdt, waarom neem je dan niet je je harige vriend dan niet mee? Kamperen kan een leuke manier zijn om samen tijd door te brengen in de buitenlucht en nieuwe avonturen te beleven. Zorg ervoor dat je een kampeerplek kiest waar honden zijn toegestaan en waar je hond voldoende ruimte heeft om te bewegen. Je hond vindt het alleen maar leuk om dingen met jou te kunnen doen, waar en hoe dat maakt niet uit.

Naar een speciaal hondencafé

Er bestaan tegenwoordig steeds meer hondencafé’s waar je lekkernijen kunt halen voor je vriendje of vriendinnetje. Speciale drankjes, muffins én taartjes voor je hond, alles om ze maar te verwennen. Bekijk Woof&Me in Amsterdam, daar kan je hondje zelfs de ballenbak in.

3 redenen waarom het helemaal niet erg is om veel schoenen te hebben (en te kopen)