Redactie
Redactie Love & Seks 30 nov 2021
Leestijd: 2 minuten

6 signalen dat jouw crush je leuker vindt dan gedacht

Het hebben van een crush is al ingewikkeld genoeg en al helemaal wanneer hij of zij onduidelijke signalen afgeeft. Ben jij benieuwd of je het je allemaal verbeeldt? Waarschijnlijk niet, dus lees snel de volgende signalen waaruit blijken dat je crush jou ook leuk vindt.

Misschien zien jullie elkaar als ‘gewoon vrienden’, maar hé, je crush kies je niet uit. Je vindt hem of haar ontzettend leuk en kan er helemaal niks aan doen.

Signalen dat je crush verliefd op je is

Je kent het wel, je vindt iemand leuk en denkt de hele dag aan diegene. Het enige probleem is: je kan maar geen hoogte krijgen of je crush hetzelfde voelt als jij. Om je een handje te helpen hebben we de meest voorkomende signalen op een rij gezet waaraan je kan herkennen of iemand je ziet zitten.

1. De spiegeltactiek

Volgens meerdere onderzoeken voelt iemand zich tot je aangetrokken wanneer je elkaars mimiek spiegelt. Dit betekent dat wanneer je je crush op dezelfde manier zit of staat als jij, hij of zij zich tot je aangetrokken voelt.

2. In jouw richting

Heb jij weleens gemerkt dat je crush met de voeten jouw richting op wijst wanneer jullie praten, chillen of gewoon naast elkaar staan? Dit betekent dat hij of zij erg geïnteresseerd is in wat je zegt, of eigenlijk, geïnteresseerd is in jou.

3. Kleine aanrakingen

Wanneer je iemand leuk vindt verzin je de kleinste excuses om je crush aan te raken. Heb je gemerkt dat hij of zij dit ook bij jou doet? Waarschijnlijk gebeurt dit niet per ongeluk en is zeker een positief signaal.

4. In jouw buurt

Mensen doen er alles aan om zo vaak mogelijk in de buurt te zijn van hun geliefde. Het afzeggen van afspraken om met je af te spreken of ‘toevallig’ op hetzelfde moment studeren in de bieb zijn allemaal tekens dat hij of zij er moeite voor doet. Je crush kan het ook op een minder subtiele manier aanpakken en gewoon aan je vragen om af te spreken. Dat wil hij of zij namelijk het liefst elke dag.

5. Ze herinneren belangrijke datums

Al jouw belangrijke datums staan in zijn of haar hoofd gegrift, zoals je verjaardag en zelfs de periode dat je op vakantie gaat. Dit laat zien dat alles wat je zegt écht binnenkomt en dat je crush zijn of haar volledige aandacht op jou richt.

6. Van oogcontact worden ze ongemakkelijk

Wanneer iemand zich bescheiden of verlegen gedraagt, terwijl diegene helemaal niet verlegen is, is een teken dat je crush zich lichtelijk ongemakkelijk voelt wanneer jij er bent. Hij of zij kan zich moeilijk relaxed gedragen en oogcontact word al helemaal tricky.

5 signalen die je aan je partner kunt aflezen waardoor je weet dat je een ster bent in bed