Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 20 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Bambi eyes? 6 tips voor het aanbrengen van nepwimpers

Oké, we zitten de laatste tijd natuurlijk vooral op de bank en daar heb je geen nepwimpers bij nodig. Maar deze tijd kan ook het ultieme moment zijn om je nepwimper-skills te verbeteren. Zo heb jij mooie Bambi ogen als je straks weer naar een feestje mag.

Geen geklooi meer met lijm en een pincet, want wie heeft daar tijd voor?

Nepwimpers aanbrengen

Het ziet er bij modellen op Instagram altijd zo mooi en natuurlijk uit, maar zodra we het zelf proberen eindig je met uitgelopen eyeliner en aan elkaar plakkende wimpers. Niet zo sexy dus. Geen zorgen, er zijn manieren om een pro te worden in het aanbrengen van nepwimpers. Wij geven je wat tips.

1.Kies voor wimpers met een dunne wimperrand

Nepwimpers met een dunne wimperrand zijn veel soepeler en makkelijker aan te brengen. Hoe dikker de wimperrand, hoe stugger ze zijn en dus moeilijker aan te brengen.

2. Kies voor individuele wimpers in plaats van een complete nepwimper

Vaak zijn een paar losse nepwimpers al genoeg voor die sexy Bambi look, en ze zijn ook nog eens veel makkelijker aan te brengen. Voeg een paar losse wimpers toe in je buitenste ooghoeken en you’re good to go.

3. Neem de tijd en heb geduld

Zeker in het begin als je er nog niet zo goed in bent. De wimperlijm heeft eventjes nodig om kleverig te worden en je wil natuurlijk wel dat je wimpers recht zitten. Neem er dus de tijd voor om dit te oefenen. Hoe vaker je dit doet hoe beter je er vanzelf in wordt.

4. Vergeet de mascara niet

Ook al zijn de nepwimpers natuurlijk al mooi zwart van zichzelf, vergeet niet je eigen wimpers ook een laagje te geven. Volgens experts is het het beste om eerst mascara aan te brengen en dan je nepwimpers, voor meer volume. Maar er zijn ook mensen die zweren bij mascara aanbrengen nadat de wimpers erop zitten. Experimenteer daar mee en kijk wat jij het fijnste vindt. Kam zodra je nepwimpers er mooi op zitten ze nog even door met een schoon mascaraborsteltje om alle haartjes te blenden.

5. Maak je wimpers op maat

Gebruik je een lash strip? Zorg dan dat deze goed op maat is voor je oog. Als de strip te lang is kun je hem korter knippen. Knip hierbij altijd aan de buitenkant van de nepwimper, niet aan de binnenkant.

6. Kijk tutorials

Kijken. Oefenen. Proberen. Zoek YouTube af naar tutorials over het aanbrengen van nepwimpers en oefen je suf. Probeer alle trucjes die ze je geven en kijk wat voor jou werkt en wat niet. Oefening baart kunst zeggen ze altijd toch?

Lees ook: Blush op je ogen, lipstick op je wang: déze 5 beautyproducten kan je multifunctioneel inzetten