Redactie
Redactie Beauty en Style 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Blush op je ogen, lipstick op je wang: déze 5 beautyproducten kan je multifunctioneel inzetten

Ons badkamerkastje én make-uptasje zit en staat vol met beautyproducten. En die kosten ook wat. Niet erg natuurlijk, de perfecte mascara of highlighter is heus wat waard. Toch is het mooi meegenomen om kosten te besparen. En dat niet alleen, wat minder producten is ook geen slecht idee. De oplossing? Beautyproducten multifunctioneel gebruiken.

Maak van je lippenstift ook een bronzer, of gebruik je lippotlood als eyeliner. Zo simpel kan het zijn.

Beautyproducten die multifunctioneel zijn

Het scheelt geld én ruimte. Veel beautyproducten kun je voor meerdere doeleinden gebruiken. Bovendien is deze tijd (lees: we vervelen ons) het ideale moment om je make-upskills te verbeteren of om eens iets anders te proberen dan de usual. Blush op je ogen, lipstick op je wangen: déze beautyproducten kan je multifunctioneel inzetten.

1. Poederfoundation als concealer

We beginnen met iets simpels. Je kan poederfoundation namelijk makkelijk gebruiken als concealer, naast het te gebruiken als foundation. Ga voor bijvoorbeeld deze losse poederfoundation van bareMinerals (met slechts vijf minerale, vegan ingrediënten!). Heel fijn om te gebruiken als foundation, met een fijne natuurlijke look en feel. Gebruik een concealerkwast om de poederfoundation als concealer aan te brengen. Bye bye donkere kringen of puistjes.

2. Blush als oogschaduw

Herken je dat? Wanneer je een oogschaduwpalette wil scoren, maar eigenlijk maar één kleur van de zestien mooi vindt? Dat is voor eens en altijd verleden tijd, want je kan namelijk blush gebruiken als oogschaduw. Ha! Ga voor een koraalkleurige/rode blush voor een subtiele, frisse look.

3. Lipstick als blush

En nu we het toch over blush hebben als een van de beautyproducten die je multifunctioneel kan gebruiken: je kan je blush ook vervangen door lipstick. En dat is leuk, want dan matcht je lipstick met je blush. Nooit meer de struggle van perfecte kleuren zoeken die bij elkaar passen. Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd om lipstick op je wang te doen, maar er bestaan genoeg creamy blushes. Hoe je het aanbrengt? Met het topje van je vinger al deppend, of met een kwastje.

4. Cheek & Lip: 2-in-1

Wat je óók kan doen, is een 2-in-1 product aanschaffen. Neem bijvoorbeeld de Cheek & Lip Tint van & Other Stories. Gemaakt om te gebruiken voor – de naam zegt het al – je wang én lippen. Enne, als je een beetje creatief wil zijn, kan je ook nog op je ogen gebruiken. Hoe matchy wil je het hebben?

5. Lipliner of wenkbrauwpoeder als eyeliner

Loop je vaak te kloten met eyeliner en lukt het je maar niet om de juiste kleur óf een mooie lijn te zetten? Probeer dan eens lipliner of wenkbrauwpoeder te gebruiken. Wenkbrauwpoeder (of een donkere oogschaduw) als eyeliner aanbrengen is ideaal als je niet houdt van een donkere, opvallende lijn.