Emma Toussain
Emma Toussain Technologie 2 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

Fan van Snapchat? De app lanceert hun eerste AR-spelletje en die wil je uitproberen

Vorige week bracht Snap “Ghost Phone” uit – de allereerste AR (augmented reality) Game Mini op Snapchat. Ghost Phone, is een interactieve ervaring waarin spelers de geheimen van een gevonden telefoon moeten zien te ontrafelen en het mysterie van wat er met de vorige eigenaar is gebeurd zien op te lossen. Tijdens het avontuur zullen spelers uiteindelijk oog in oog komen te staan met kwaadaardige AR geesten. Dus ben jij fan van Snapchat én spelletjes? Probeer deze dan zeker even uit.

Snapspelletjes

Met behulp van surface recognition wordt de omgeving van de spelers onderdeel van de gameplay. Zodat de speler zelf op zal moeten staan en in beweging moeten komen om spookachtige energie te verzamelen en geesten te vangen. Lekker interactief dus én goed voor je, aangezien je in beweging bent.

Lijkt ‘t je wel wat? Dit is hoe het werkt

• Ontcijfer het wachtwoord om zo de Ghost Phone aan te zetten.
• Vind aanwijzingen in tekstberichten en opgeslagen gegevens.
• Speel spookachtige cameramodi vrij en kijk rond om verschillende soorten AR-spoken te vangen.
• Level-up om apps en informatie vrij te spelen voor meer aanwijzingen. Ontgrendel Cameramodi en onthul spoken om te ontdekken wat er met de eigenaar van de Ghost Phone is gebeurd.

Om het mysterie op te lossen, open je simpelweg Snapchat, scan je de Snapcode, zoek je “Ghost Phone” in Lens Explorer, of vind een mysterieus icoontje achter de Raket pictogram in Chat.

Snapcode

Het kan zijn dat je je versie van Snapchat even moet updaten voordat je dit spelletje kunt spelen.

Meer Snapchat?

Snap komt wel vaker met innovatieve ideeën, vaak hebben deze ideeën wel te maken met AR. Zo lanceren ze verschillende functies, eentje heeft alles te maken met mental health. Ook spelen ze in op verschillende dagen, denk aan kerst – of de dag dat eindexamenleerlingen slagen. Afgelopen jaar hadden ze een wel hele leuke lens bedacht voor die speciale dag. Leuk toch?! Vinden wij wel.

Mensen met deze namen zijn het snelst geneigd je te ghosten dus houd ze lekker op afstand