Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Gezondheid 30 mrt 2021
Leestijd: 1 minuut

Snapchat komt met een nieuwe functie en het heeft alles te maken met je mentale gezondheid

Dat social media niet alleen maar rozengeur en maneschijn is, is nothing new. Je kan best onzeker worden van al die perfecte plaatjes, om nog maar te zwijgen over de tekenen dat je te veel op kanalen als Instagram zit. Aan de andere kant kan social media ook heel veel moois brengen.

Dat bewijst Snapchat maar weer, die met een nieuwe functie komt om de mentale gezondheid van jongeren te bevorderen.

Nieuwe functie snapchat voor mentale gezondheid

De nieuwe functie van Snapchat heet Here For You. Het is al gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk. Nu, een jaar later, is de functie ook in Nederland beschikbaar. En dat is hoog nodig, bleek uit onderzoek van Snapchat.

Snapchat ontdekte namelijk dat jongeren met verschillende uitdagingen struggelen, waaronder stress, depressie en angst. Voortaan kunnen Snapchatters die worstelen met zulke gevoelens in de app zoeken naar onderwerpen als ‘stress‘, ‘anorexia’ of ‘depri’.

Magisch medicijn: Disney-films kijken is goed voor je gezondheid

MIND Young

Zoek je binnen Here For You op die onderwerpen, komen video’s van MIND Young naar voren. MIND Young en Snapchat werkten samen aan deze functie, om ondersteuning en hulpmiddelen te bieden aan de Snapchatters door middel van de video’s.

In die video’s besteedt MIND Young aandacht aan deze onderwerpen, door eerst een jong iemand te laten vertellen over de psychisch problemen, gevolgd door tips om de signalen bij jezelf of anderen te herkennen. Vervolgens verwijzen de video’s door naar de website van MIND, waar jongeren meer informatie kunnen vinden over waar je terecht kan voor hulp.