Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Gestrest? 4 tips om te ontstressen tijdens het thuiswerken in lockdown

Wij vrouwen hebben er wel een handje van om snel gestrest te raken om kleine dingen. Zeker nu we in een onzekere tijd leven en de grens tussen werk en privé kleiner wordt door het thuiswerken, is stress meer aanwezig dan we zouden willen. Wij geven je 4 manieren om te ontstressen tijdens het thuiswerken.

Niemand wordt beter van te veel stress, dus hup weg ermee.

Ontstressen tijdens het thuiswerken

We hebben allemaal wel van die dagen dat we alleen maar aan het rennen, vliegen, vallen, opstaan en doorgaan zijn. Zeker nu onze woonkamer/slaapkamer ook ons kantoor is geworden tijdens de lockdown. Nog even een mailtje of appje beantwoorden of toch die opdracht afmaken in de avond glipt er nu een stuk makkelijker doorheen.

Eigenlijk is dit natuurlijk een no go, maar we doen het allemaal. De stresslevels zijn dan ook hoger en dat kunnen we nou net niet gebruiken, want stress is superslecht voor je gezondheid. Daarom geven we je 4 manieren om te ontstressen tijdens het thuiswerken, als je merkt dat het je echt even te hoog zit.

1. Hou een korte meditatiepauze

Klinkt misschien zweverig, maar werkt als een malle. Als je merkt dat je gestrest bent, neem dan even een pauze en mediteer voor 10 minuten. Gebruik bijvoorbeeld de app Headspace. Daarmee hoef je geen pro te zijn in mediteren, want de app praat je er doorheen.

2. Schrijf het van je af

Soms moet je het jezelf even gunnen om te stressen. Spreek met jezelf af dat je bijvoorbeeld een kwartier krijgt om los te gaan. Schrijf alles waar je stress over hebt op zodat je na dat kwartier al die stress-emoties los hebt gelaten en veel meer rust hebt in je hoofd.

3. Beweeg

Sta je stijf van de stress? Ga bewegen. Doe korte stretch-oefeningen tegen stress, ga 10 minuten yoga ’en of maak een wandeling. Bewegen helpt je bij het leegmaken van je hoofd en ontspant je lichaam waardoor stress geen kans meer krijgt bij jou.

4. Haal adem

Een van de simpelste technieken om te ontspannen is simpelweg door adem te halen. Door stress ga je korter en sneller ademhalen, waardoor je lichaam niet kan ontspannen. Probeer dus even de tijd te nemen om je bewust te zijn van je ademhaling. Haal diep en rustig adem en je zult zien dat je meteen een stuk meer ontspannen bent.

Lees ook: Zen worden? Volg deze yoga-YouTubers voor de beste at home yogalessen