Demi Rutten
Demi Rutten Life 19 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Wil je weten: dit is waarom je je kaarsen altijd tot de rand moet laten branden

Ook zo’n fan van lekkere geurkaarsen? Nu we meer thuis zitten is er niks leukers dan je huis sfeervol maken en ’s avonds lekker een kaarsje aan te steken. Laat jij je kaarsen altijd helemaal tot de rand toe branden? Nee? Dit is waarom je dat beter wel kunt doen.

Hoe langer die lekkere (en soms dure) kaarsen meegaan, hoe beter.

Waarom je je kaars altijd tot de rand moet laten branden

Dit feitje is voor de meiden onder ons die vaak een kaars branden die in een glas of pot zitten. Brand jij ‘m ook weleens voor korte tijd om hem dan weer uit te blazen? Dat kun je beter niet doen.

Memory ring

Het blijkt dus dat kaarsen een zogeheten memory ring vormen. Ja echt, ze hebben een soort geheugen. Als jij je kaars aansteekt en hem niet helemaal vloeibaar laat worden tot de rand van het glas, dan creëert hij dus die memory ring.

Hierdoor ligt een stukje van je kaars dieper dan de rest, waardoor als je hem verder brandt, hij niet breder zal gaan dan dat stukje. Daardoor heb je er veel minder lang plezier van want het verkleint de branduren van je kaars. Willen we niet toch?

Laat dus altijd, zeker de eerste keer, je kaars helemaal vloeibaar worden tot de rand toe. Zo hou je hem mooi en gaat hij het langst mee. Per ongeluk toch een memory ring gekregen? Vouw dan een stuk aluminiumfolie om je kaars met een kleine opening aan de bovenkant. Zo blijft de warmte langer hangen waardoor het overige kaarsvet alsnog mee smelt.

Meer handige hacks